Fun Master Evy over haar geboortelijstje bij Fun!

  •  16-03
  •  Blogger

Hoogzwanger? Dan staat het aanleggen van een geboortelijstje ongetwijfeld als één van de eerste dingen op je to do-lijstje. Maar hoe begin je daaraan en vooral: waarom zou je dat geboortelijstje nu precies bij Fun aanleggen? Funmaster Evy vertelt je met plezier over haar zwangerschap en haar geboortelijstje die ze bij Fun heeft aangelegd.

Wie ben ik?

Ik ben een dame van 31 jaar, woonachtig te Ieper. Als studies deed ik toegepaste kinderpsychologie. Als job ben ik administratief bediende in een dienstencheque kantoor. Hier is de combinatie van het sociale aspect en het administratieve aspect fijn. Mijn man is 31 jaar en sanitair installateur. We zijn reeds 13 jaar gelukkig waarvan bijna 5 jaar gehuwd. Samen hebben we een fantastisch dochtertje van 3 jaar en een half. Als werkende mama zijn mijn hobby's niet zo ruim, maar 1 maal per week probeer ik een uurtje sport in te lassen. En vân een gezellig etentje, cinema of een shopmoment wanneer mijnn dochtertje slaapt kan ik ook genieten. Daarnaast geniet ik  vooral van de gezinsmomenten met ons 3 samen.

Over mijn zwangerschap.

Ik ben net bevallen van mijn tweede kindje. Een broertje erbij voor Amy, ons dochtertje van 3 jaar en half. Op 6 mei organiseren we een babyborrel. Dit voor de eerste maal want voor Amy deden we dit niet. Om wat meer te kunnen genieten van de eerste weken van ons kindje en het bezoek beter te kunnen plannen, beslisten we dit deze maal wel te organiseren.

Waarom een geboortelijstje?

We kozen voor een geboortelijst uit praktische en eerder evidente overwegingen. Enerzijds is dit in de maatschappij wat de gewoonte geworden om een lijstje aan te leggen. Mensen 'verwachten' dit. Anderzijds vinden we dit praktisch. Daar het ons tweede kindje is beschikken we reeds over enkele zaken en zo krijgen we geen dingen dubbel. Daarnaast kun je zelf de keuze maken welke producten, kleur, .... je voorkeur genieten. We zorgen er wel voor dat er keuze is uit verschillende bedragen.  Daarnaast vermelden we specifiek op het geboortekaartje dat de lijst vrijblijvend is. Zo hebben familie, vrienden en kennissen de keuze om iets uit onze lijst te kiezen of niet.

Een geboortelijstje bij Fun Ieper 

We kozen voor Fun Ieper. En wel hierom:

Het enige dat ik nog zou handig vinden is een showroom voor de kamers,  maar dit is waarschijnlijk niet overal mogelijk om praktische redenen. Het aanbod van kleertjes was vroeger ook ruimer. Dit was ook fijn geweest als er iets meer keuze was.

Een geboortelijstje: wanneer?

We gingen voor onze geboortelijst rond 30 weken. We kozen voor deze periode uit tijdgebrek , maar ook omdat we zo veel gerichter dan de eerste maal onze lijst konden aanleggen. Je weet reeds welke artikelen je nodig hebt en welk merk je voorkeur draagt. Bij ons eerste kindje deden we dit een maandje en een half vroeger.

Een geboortelijstje: wie?

Onze geboortelijst stellen we open voor iedereen. De login en het paswoord vermelden we wel op ons geboortekaartje, wat ook de uitnodiging is voor de babyborrel.

Een greep uit Evy's geboortelijstje: 

Hier kun je een deeltje uit mijn geboortelijstje terugvinden. Naast de algemene zaken heb ik ook wat speelgoed op mijn geboortelijstje gezet. Ik lette er deze maal op dat het speelgoed felle kleurtjes heeft. Bij Amy kocht ik alles in lichtroze, maar merkte ik dat ze meer geprikkeld werd door fellere kleuren.


Angelcare Babyfoon


Babyfoon Angel Care met videofunctie. Een babyfoon is noodzakelijk indien je jouw kindje wil opvolgen als het niet bij je ligt. De videofunctie is heel handig om je baby’tje te zien en als ze groter worden je zo sneller weet of men bv ‘s nachts weent om aandacht of echt met een reden. De sensormatjes hebben we reeds thuis liggen. Deze geven me een veiligheidsgevoel.

Tiny Love rocker


Dit is een nieuw product waarbij het eerst als bedje kan gebruikt worden en later kan omgevormd worden tot babysitter. Mijn mama kwam met dit idee en ik las hierover wat op internet. Ook de medewerker van de Fun was heel positief hierover. Het lijkt ons een knus, niet ruim plaatsje voor ons kindje. We willen hem hier in het begin ook nog laten in slapen ‘s nachts. Het heeft een muziekmobiel en stand om automatisch te wiebelen.

Sterilisator Beaba


Hiermee kun je het water voor de flesjes op de juiste temperatuur maken. We hebben dit voor ons dochtertje dagelijks gebruikt. Zeker als ze klein zijn is de juiste temperatuur vàn het water vinden heel handig. Door aankalking van drie jaar niet gebruikt te zijn kopen we nu een nieuwe.

 

Papflessen Avent


Voor Amy kozen we de flesjes van Beaba, hiervan waren we minder tevreden. De tuutjes kon ze moeilijk verdragen en de melk ging er moeilijker door. Na wat nazicht op internet leek Avent een goede keuze.


Daarnaast hebben we ook nog enkele noodzakelijke spulletjes op het geboortelijstje gezet die je niet kan missen. Een thermometer, een neuspeer, een verzorgingsset, bordjes, bekers, potjes om pap in te doen, slabbetjes,... Een extra cadeaubon die je later kan gebruiken is ook handig meegenomen.

Evy's Tips & Tricks

Gerelateerde producten

Voorraad van Fun Master Evy over haar ... in onze winkels in je buurt

De winkelvoorraad is enkel een indicatie van de beschikbaarheid van een product.

Betaal veilig makkelijk en snel

22-09-2020 10:37:27 Europe/Brussels +0200