Zo maak je een leuke gipsafdruk van je zwangere buik!

 •  08-03
 •  Blogger
 •  baby,gipsafdruk

Hoogzwanger? Je zal het misschien niet geloven, maar daar zal je later nog een leuke herinnering willen aan overhouden. Zo is een gipsafdruk van je zwangere buik een echte aanrader. Benieuwd hoe je zo’n gipsafdruk maakt? Met onze Belly Kit is het een fluitje van een cent! Fun medewerker, Nanouchka, toont het je voor! Nanouchka verwacht haar tweede kindje op 17 april en was dus dé proefpersoon bij uitstek om de Belly Kit uitvoerig uit te proberen. Zoontje Jules (3 jaar) was haar helpende hand.

 

 

 

Een gipsafdruk van je zwangere buik: wanneer & waarom?

Wij hebben de gipsafdruk in mijn 37ste week gemaakt. Het is een super leuk aandenken! Erg leuk om achteraf opnieuw te bekijken en om te zien hoe je buik eruit zag tijdens de laatste weken van je zwangerschap. Het is vooral ook tof als je het samen kan doen met je partner, maar ook de grote broer of zus vindt het erg plezant om hieraan mee te helpen.

 

 

 

De Belly Kit: wat? 

Bij Fun kun je een leuke “Belly Kit” kopen om makkelijk een gipsafdruk van je zwangere buik te maken.

De Belly Kit bevat:

 • Een potje vaseline
 • 9 rolletjes gips
 • Een paar handschoenen
 

Stap voor Stap 

 1. Breng eerst goed de vaseline aan. Best over de ganse omtrek van je buik. Dit is nodig zodat de gipsafdruk gemakkelijk los kan komen)
 2. Knip dan verschillende lengtes van de gipsrol en leg deze in warm water.
 3. Zodra deze goed nat zijn breng je ze aan op je buik en borsten. Je herhaalt dit best 3x zodat de gipsafdruk zeker stevig genoeg is.
 4. De gipsafdruk heeft wel wat tijd nodig om droog te worden.
 5. Na een 2-tal dagen is deze droog en kan je deze eventueel (zoals wij nu gedaan hebben) samen versieren met je zoon of dochter. Vingerverf is hierbij erg leuk!

 

 

 

 

Enkele Tips & Tricks: 

 1. Breng de gips vlug genoeg aan want als de gips te lang in het water ligt, kan je er niet zo gemakkelijk meer mee werken.
 2. Doe dit eventueel ook in de badkamer op een grote handdoek. Hoe je het ook aanbrengt, zonder morsen kan je het bijna niet voor elkaar krijgen.
 3. Indien je nog enkele gipsrolletjes over hebt kan je ze nog gebruiken om achteraf nog een leuke afdruk extra te maken samen met je kindje.
Gerelateerde producten

Voorraad van Zo maak je een leuke gips... in onze winkels in je buurt

De winkelvoorraad is enkel een indicatie van de beschikbaarheid van een product.

Betaal veilig makkelijk en snel

20-09-2020 08:38:28 Europe/Brussels +0200