Een leuk communiefeest organiseren? Dat doe je op één van deze locaties!

  •  14-02
  •  Anaïs Allemeersch
  •  communie

Vandaag de dag zjin er mogelijkheden te over om een leuke locatie voor je communiefeest uit te kiezen. 

Een mooi tuinfeest thuis of een prachtig feest in een feestzaal? Dat zijn de klassiekers. Maar er zijn nog meer opties, waar je misschien niet meteen aan zou denken. Doe online ideeën op, maak een persoonlijke top drie en weeg dan de voor- en nadelen van elke optie af.

Laat dit artikel jou volop inspiratie bieden om het feest voor jouw communicant en voor alle genodigden onvergetelijk te maken. 


#1. Een eigen tuinfeest

Plan jouw communiefeest thuis en je hebt meteen alles binnen handbereik: een eigen tuin, speelgoed en een slaapruimte als de kindjes zijn uitgeteld.

Om een thuisfeest te organiseren heb je wel wat werk voor de boeg.

  • Bepaal het aantal gasten, voorzie tafels en stoelen en stel een tafelplan op.
  • Maak hapjes, gerechtjes en dessertjes klaar. Je werkt best met een buffetvorm. Geef het gerust uit handen en laat een traiteur aanrukken met een heerlijk menu.


Als je pech hebt, kan het slechte weer een heuse spelbreker zijn. Wees daarom voorbereid en voorzie een partytent die tegen een windstootje kan. Zo valt het feest niet letterlijk in het water. Een apart kinderhoekje is ook dan een oplossing.

Niet helemaal zeker van je stuk? Doe een beroep op een feestdesigner die er voor jou een onvergetelijk communiefeest –zonder al te veel zorgen vooraf– van maakt.


#2. Een feestzaal afhuren

Kiezen voor een feestzaal om jouw communiefeest te laten plaatsvinden, heeft als grote voordeel dat je zelf minder te organiseren hebt.

De feestzaal biedt best een aantal kindvriendelijke troeven zoals een speeltuin, binnenspeelhoek of springkasteel. Laat de feestzaal hoe dan ook kindvriendelijk decoreren in een bepaald thema en laat een goochelaar of ballonplooier voor entertainment zorgen. Naar diners en gerechten toe heb je veelal de keuze: een all-in formule met eten en drankjes, een buffetvorm, een barbecue …Een andere optie is een feestzaal huren en zelf de catering voorzien: een volledig menu, of een mobiel eetkraam dat frietjes of pizza serveert. Zo’n foodtruck heeft vandaag de dag werkelijk alle mogelijke delicieuze gerechtjes in petto. Hoe dan ook: denk eventueel aan een apart gerechtje voor de kids. Een communicantje is meestal niet zo'n fan van een zalmsoufflé. 

Houd er ook rekening mee dat je bijzonder tijdig de locatie en datum voor het huren van de feestzaal vastlegt. De meeste communiefeesten vinden namelijk plaats op een zaterdag of zondag, in april of mei.


#3. Plezier in het pretpark

Heb je een kleinere familie, of wil je het communiefeest net in beperkte groep houden, dan is een pretparkuitstap absoluut het overwegen waard.Samen met je familie op ontdekking in Bokrijk of Technopolis, een bezoekje brengen aan de Antwerpse Zoo of Planckendael of een uitstap naar Boudenwijnpark of Plopsaland? Mogelijkheden genoeg!  Het communicantje krijgt dan ook vaak een extraatje voorgeschoteld.

Een feestje op locatie is niet alleen een verrassing voor de communicant, maar voor de hele familie. 


#4. Een weekendje eropuit

Wie heeft ooit beslist dat het vieren van een communie slechts een dag mag duren?  Sommigen kiezen dan ook niet voor een feest, maar voor een volledig weekendje eropuit met familie of vrienden. Naar de Ardennen, aan zee, of waarom niet naar het buitenland?Met zo’n weekendje weg ervaar je veel plezier en geen stress, want je hoeft niet je hele woning te verbouwen of tafels, decoratie en nog veel meer te laten aanrukken. En het mooiste van al: de communicant viert twee of meerdere dagen samen met de familie. Het enige wat je hoeft te doen, is je koffers in-en uitpakken. 


#5. Communiefeest on the go

Mag het wel eens wat anders zijn en zoek je naar iets avontuurlijks, origineels of authentieks? Ook dan zijn er bijzonder veel mogelijkheden. Trap je benen los tijdens een fiets- of huifkartocht, organiseer een speurtocht of overweeg een feestje op een kinderboerderij.

Stop onderweg eventjes voor een gezonde pannenkoek of een heerlijk gevulde wrap. Het is eens wat anders dan de klassieke gerechtjes. En? Waar zal jij jouw communiefeest organiseren?

Een communiefeest thuis organiseren of in een feestzaal en de gerechtjes overlaten aan een cateraar? Welke optie je ook verkiest, laat altijd een goede portie entertainment voor groot en klein de bovenhand nemen.

Jouw communicant heeft daarom nog geen beslissingsrecht, maar kan je mogelijk wel de goede richting uitwijzen over wat hij of zij graag wenst. Want een communie vier je nu eenmaal niet elk jaar! Het hoeft daarom niet groter dan groots te zijn, maar wel onvergetelijk!


Download communieboek

Voorraad van Een leuk communiefeest or... in onze winkels in je buurt

De winkelvoorraad is enkel een indicatie van de beschikbaarheid van een product.

Betaal veilig makkelijk en snel

25-04-2019 07:59:15 Europe/Brussels +0200
Feestje Ofwa