In 7 kleine stapjes naar een stoere piraat!

  •  06-02
  •  Anaïs Allemeersch

Carnaval is in het land! Dat wordt weer zoeken naar een leuke carnavalsoutfit voor de kids! Voor je dochter staat het al vast: die gaat opnieuw als indiaantje naar de jaarlijkse carnavalsstoet.


En je zoontje? Die wil het dit jaar eens wat ruiger. Hij wil de stoerste piraat van allemaal worden. Daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Wij tonen je hoe jij je kleine spruit in zeven kleine stapjes omtovert tot de stoerste piraat van het carnaval. Van het perfecte piratenkostuum tot enkele gedragscodes om het als piraat te overleven op het ruige water.


1. Piratenkostuum


Een echte piraat kan zijn schip natuurlijk niet beschermen met alleen een onderhemdje en een slipje aan.

Neen, een echte piraat verdient een stoer en stijlvol piratenkostuum waar alle andere piraten voor achteruit deinzen. Stoere broek en ruig hemdje aan en kom maar op!

2. Piratenhoed


Jouw kleintje wil natuurlijk niet zomaar een piraat zijn. Neen, jouw kleintje wil naar de carnavalsstoet als kapitein van het schip.

En heb je ooit al een kapitein zonder een stijlvolle piratenhoed gezien?

Nee hoor. Vandaar stapje twee in de piratenmetamorfose: ga voor een piratenhoed!


3. Ooglapje


Waarom dragen piraten ooglapjes? Om hun uitgestoken ogen te verstoppen? Dat is één optie.

Maar wist je dat piraten zo’n ooglapje vooral ophadden om hun vijanden in het donker sneller te kunnen zien? Door ook overdag al zo’n ooglapje te dragen was hun ene oogje al gewoon aan het donker.

Als ze dan ‘s nachts een vijand tegen het lijf liepen, haalden ze snel hun ooglapje van hun oog, waren ze meteen gewoon aan de duisternis en konden ze zo aanvallen als de beste.

Je ziet: een ooglapje is essentieel voor een piraat. ;-)

4. Schmink


Een piraat heeft wel wat te doorstaan en houdt soms wel wat verwondingen over aan zijn avonturen.

Je zal dus wel wat schmink nodig hebben om je kleintje om te toveren tot een ruige piraat met littekens.

Psst: een echte piraat heeft natuurlijk ook een snor en ook doodshoofden zijn erg geliefd in de piratenwereld. Just saying. ;-)


5. What a pirate needs


Om als piraat te kunnen overleven op de ruige zee heb je wel wat ‘materiaal’ nodig om je te kunnen verdedigen. Met een zwaard kom je al een heel eind ver, maar zorg best ook nog eventjes voor een piratenhaak. Dan ben je écht volledig uitgerust.


6. Gedraag je als een echte piraat

Qua outfit heb je nu bijna alles wat een echte piraat moet hebben. Dan is het een kwestie van je nu ook als een echte piraat te gedragen. Ziet je kleintje de vijand al van ver aankomen? Dan kan hij zijn piratenhaak bovenhalen en de strijd aangaan. Want die schat waar hij al maanden op zit te azen, die wordt van hem!
7. Verover de schat


Alle benodigdheden nog even op een rijtje:


Gerelateerde producten

Voorraad van In 7 kleine stapjes naar ... in onze winkels in je buurt

De winkelvoorraad is enkel een indicatie van de beschikbaarheid van een product.

Betaal veilig makkelijk en snel

15-10-2019 10:33:25 Europe/Brussels +0200
fun master