UITGETEST, UITGEFEEST & UITGESPEELD: het priesterkostuum!

  •  02-01
  •  Blogger
  •  verkleden,carnaval,priester

Vergeet De Ideale Wereld en De Buurtpolitie. de strafste recensenten zijn zonder twijfel onze Funmasters. De Funmasters zijn dé specialisten als het op feesten en spelen aankomt. Daarom trekken zij voortaan op vooronderzoek doorheen de zotste feestjes en de leukste speelgoedjes. Geen feest- of speelgoedartikel dat in deze rubriek verschijnt, zal niet langs één van hun arendsogen gepasseerd zijn.


Deze week in de rubriek Uitgetest, Uitgefeest & Uitgespeeld: funmaster Andy neemt het priesterkostuum onder de loep. Je leest zijn ervaringen hier:


1. Wie is de gelukkige “drager” van het priesterkostuum?

Andy is een leerkracht Nederlands die heel wat fantasie in overvloed heeft. Zich verkleden is als een tweede natuur: vampier, drag queen, zombie, weerwolf, horrordokter,... Hij schaamt er zich niet voor om zich volledig in te leven in zijn rol. Als er gelachen kan worden is hij van de partij.

Zijn leerlingen zijn ondertussen wel al wat van hem gewoon. Hij laat ze graag acteren, maar geniet er zelf heel hard van om hen op weg te helpen met hun expressieve uitingen.

2. Waarom heb je voor het priesterkostuum gekozen?

Ik verkleed me graag en zo’n priesterpak is een ideaal verkleedkostuum. Het geeft je de mogelijkheid om er heel wat amusante dingen mee uit te halen.

In onze maatschappij steekt men tegenwoordig nogal vaak de draak met het geloof door alle schandalen van de laatste jaren. Dan is zo’n priesterkostuum natuurlijk perfect om te gebruiken tijdens één of andere activiteit waar er al eens goed mag gelachen worden. En daarbij: mannen die een kleed dragen zijn sowieso al een plezante rol om te kunnen spelen.


3. Wanneer zal je het aantrekken?

Een carnavalsfeest is natuurlijk een ideale gelegenheid, maar ik heb er nog andere plannen mee. Het priesterkostuum kan sowieso ook gebruikt worden tijdens een schooltoneel, waarin een al dan niet stoute pastoor een rol speelt of tijdens een komische sketch.

Waar ik het zeker ook zal gebruiken is tijdens ons jaarlijkse halloweenevenement op school. Een horrorpriester die uit het donker opdaagt en vrouwen en kinderen opjaagt … dat moet wel iets opleveren.


4. Wauw?? Wat was je eerste indruk van het priesterpak?

Mijn eerste indrukken waren zeer positief. Het pak lijkt heel mooi en heeft echt iets weg van een levensechte soutane. Enkel de bonnet (het mutsje) leek nogal slapjes.

Het priesterkostuum deed me meteen al enkele leuke ideetjes krijgen om het te kunnen dragen.


5. Is het comfortabel?

Het pak is zeker groot genoeg om te dragen voor wie een normaal postuur heeft. Wie groter is dan 1m90 kiest beter wel een ander pak. De kans bestaat dat de broekspijpen nogal goed zichtbaar zijn dan. Iets breder zijn is mogelijk.

Het priesterpak zit heel ruim, zonder als een zak te voelen die rond je lichaam hangt. Het pak is heel makkelijk aan te trekken en heeft een sluiting achteraan.


6. Wat zijn de plus- en of minpunten?

Pluspunt is de stof waaruit het priesterkostuum gemaakt is. Herhaaldelijk dragen en reinigen in de wasmachine zullen geen probleem zijn hier. Dit is degelijk materiaal. Misschien mochten er wel knopen opgenaaid zijn om het nog echter te laten lijken.

Eventueel ook een gekleurde sjerp om het geheel af te maken. Die kan je er eventueel zelf aan toevoegen. Wel jammer is de bonnet (of baret). Die lijkt meer op een muts. Een iets stevigere stof en bovenaan een pluizenbol zouden het geheel veel mooier maken.

7. Wat vond je echt cool aan het priesterkostuum?

Het pak is degelijk gemaakt en staat sowieso garant voor heel wat plezier. Om het even wie het draagt, krijgt er meteen de uitstraling van ‘meneer pastoor’ mee. Het levert gegarandeerd heel wat lachsalvo’s op. Zeker als je het zelf combineert met een brilletje en een ‘bijbel’.


Tot slot nog het eindoordeel: hoeveel ballonnetjes (score op 5) scoort het priesterpak volgens Andy?

 

Sfeer & Gezelligheid

4


Prijs-kwaliteit

5


Handigheid

5


Schoonheid?

4


Wat Funmaster Andy nog leuk vindt:

Vampiercape, (latex)maskers, producten om te schminken, halloweenachtige verkleedspullen en accessoires. 

Gerelateerde producten

Voorraad van UITGETEST, UITGEFEEST & U... in onze winkels in je buurt

De winkelvoorraad is enkel een indicatie van de beschikbaarheid van een product.

Betaal veilig makkelijk en snel

29-02-2020 09:55:44 Europe/Brussels +0100
fun master