Fietsroutes

Die eerste zonnestralen wil je voor geen geld van de wereld missen. Samen met het ganse gezin een fietstochtje maken is haast verplicht. De kinderen houden van voldoende afwisseling: het hoeft niet zo ver en het liefst valt er onderweg een hoop te beleven. Wij hebben verkennend werk gedaan in elke provincie.

West-Vlaanderen (route: https://www.toerismewesthoek.be/nl/doen/trappen-van-stad-naar-strand)

Met net iets meer dan 21 kilometer fiets je in een perfect bewegwijzerde lus van Veurne naar De Panne en terug. Onderweg ravotten in het Vaubanpark of een broodje bakken in het bakkerijmuseum? In het tweede deel van de tocht kan je nog even door de duinen van De Panne wandelen om net voor de finish te genieten van een terrasje tussen de dieren van hoeve Paepehof. 

Oost-Vlaanderen (route: https://www.knooppunter.com/fiets/deinze/verleiding-van-de-leie)

Oké, 31 kilometer is misschien al een beetje aan de lange kant, maar deze fietstocht kan je perfect opdelen. Vertrekken doe je uit Deinze en onderweg zijn er twee pontons-overzetten waar kinderen geen genoeg van krijgen. Eindigen kan je in het recreatiedomein Brielmeersen waar dieren en speeltuinen je opwachten. Verdwaal niet in het doolhof!

Limburg (route: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/4289797/fietsroute/fietsen-langs-en-door-het-water)

Misschien eentje om te combineren met een weekendje Bokrijk? Een kleine 23 kilometer is de ideale afstand om niet enkel te fietsen, maar ook te genieten van de omgeving en de stops. Het hoogtepunt van de fietstocht is ongetwijfeld door, ja, dóór het water fietsen. Het fietsparcours met muren op waterhoogte bij de vijvers van de Wijers is een speciale en onvergetelijke ervaring. 

Antwerpen (route: https://www.portofantwerp.com/nl/port-antwerp-app)

Iedereen kAPPitein is de naam van de volgende fietsroute. Zijn je kinderen ook zo verslingerd aan de smartphone? In de haven van Antwerpen kan je een fietstocht combineren met een handige app. Die toont je de mooiste plekken in de Antwerpse haven met een interactieve kaart en op maat gemaakt route. Erg handig!

Vlaams-Brabant (route: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/fietsen/fietsproducten/fietsroute-vliegtuigen-spotten/index.html)

26 kilometer lang vliegtuigen spotten? Het is eens iets anders. In de buurt van Zaventem kan je verrassend mooie fietstochten maken in het teken van vliegtuigen. De start is in Humelgem, vliegtuigen spotten van dichtbij kan vanaf een van de twee platformen bij de landingsbanen. Nadien kan je helemaal ontstressen in het groen van het Floordambos. Voor elk wat wils dus.

Betaal veilig makkelijk en snel

25-02-2021 08:27:28 Europe/Brussels +0100