Aandachtspunten voor speeltorens

Wil je graag een speeltoren kopen, maar zit je toch nog met enkele twijfels? Geen nood: wij lijsten alle voor- en nadelen op zodat je de beste keuze voor jouw situatie kan maken. Van twijfel naar zekerheid dus.

Eerst en vooral moet je natuurlijk roeien met de riemen die je hebt. Dat betekent dat je de ruimte moet hebben om speeltorens te zetten. Heb je een kleine, middelgrote of grote tuin? Dat is een allesbepalende factor. Let bijvoorbeeld op bij de aankoop van schommels: daar heb je extra ruimte nodig voor het schommelen zelf.

Sta zeker ook even stil bij de keuze van de bouwstof: een houten speeltoren of toch liever metaal? Het hout is behandeld tegen verrotting, schimmel en houtworm en geeft een pak meer uitstraling aan je rustieke tuin. Accessoires kan je altijd gaandeweg kopen op het groeitempo van je kinderen. Metaal is doorgaans wat budgetvriendelijker, maar ook oerdegelijk..

Het juiste gereedschap voor de juiste situatie. Wil je enkel glijden of enkel schommelen? Dat bepaalt natuurlijk voor een groot stuk je keuze. Geen interesse in glijden? Dan ga je natuurlijk voor een optie zonder glijbaan.

Geïmpregneerd hout betekent dat het hout chemisch wordt behandeld om duurzamer te zijn. Schimmels, bacteriën en houtworm worden zo geweerd op een goedkopere manier dan het klassieke thermowood die door hitte wordt verduurzaamd.

Nog een aandachtspunt is de hoogte van het platform. De lagere variant komt op 1,2 meter en bevat logischerwijs minder hout , wat je een lagere prijs en makkelijker contact met je kind oplevert. Ga je iets hoger tot 1,5 meter, dan betaal je wat meer maar krijg je wel meer waar voor je geld. Meer bepaald: een langere glijbaan en meer plezier voor de oudere kindjes.

Een onverwacht puntje misschien: de keuze tussen vierkante of ronde balken. De sterkte en de duurzaamheid zijn nagenoeg gelijk maar hoewel het geen gevolgen heeft voor de stevigheid zullen ronde balken wel sneller scheuren vertonen. Tegen een ronde balk kan je je minder pijn doen, maar een vierkante heeft dan weer minder kans op splinters door het gladde oppervlak. Even afwegen dus.

De beste koop doe je wanneer je over alle afzonderlijke elementen hebt nagedacht. Hopelijk hebben deze aandachtspunten geholpen in je zoektocht en weet je nu welke speeltoren je het beste kan kopen voor je kiddo’(s).  Al hebben wij het gevoel dat ze sowieso gelukkig zullen zijn!

Betaal veilig makkelijk en snel

28-02-2021 04:07:42 Europe/Brussels +0100