Spelletjes voor buiten

Raken je kinderen en jijzelf het zoveelste spelletje tikkertje of verstoppertje stilaan beu? Dat snappen we en daarom bedienen we je met vijf originele spelletjes voor buiten. Plezier en verhitte discussies over de ‘echte’ winnaar gegarandeerd!

Niet voor niks de nieuwe klassieker onder de buitenspelletjes: dodge ball! De kinderen trekken een vestje met kleefstrips aan en proberen de kanonskogels van vrienden of opa te ontwijken. Wedden dat oma toch af en toe bezorgd toekijkt hoe opa net weer iets te intensief opgaat in dodge ball?

Iets rustigers na het voor oma zorgwekkende partijtje dodge ball? Geen probleem: om in de tijd van oma en opa te blijven kan je voor volksspelen kiezen. Sjoelbakken in onze fraai vormgegeven houten sjoelbak om de hoogste score te halen of toch maar zoals op de kermis je werparm oefenen en blikgooien? Alles kan.

Wie heeft het beste evenwicht van alle vrienden? Met de houten stelten wanen de kinderen zich meteen een meter groter en tien jaar ouder en kunnen ze zelf wedstrijdjes verzinnen zoals een parcours afleggen in de kortst mogelijke tijd.

Het grootste verschil tussen binnen spelen en buiten spelen is natuurlijk de zee van ruimte. Profiteer ervan en speel gezelschapspelletjes zoals 4 op een rij of Mikado in de versie voor reuzen. Een denkspelletje zoals 4 op een rij of toch maar iets voor de fijne motoriek zoals Reuzenmikado? Het moet niet altijd megasportief zijn, toch?

Kick je op tactiek, techniek en oog-handcoördinatie? Werpspelletjes zijn dan echt een must! Het houten Finse werpspel doet je rekenen, tellen én werpen om de perfecte score van 50 punten te halen. Of de klassieker Kubb? Het veld van de tegenstander volledig naar de vaantjes gooien om tot bij de koning te geraken: lekker spannend. Dit zijn blijvertjes die je op een zomerse barbecue ook met volwassenen kan spelen.  

Genoeg ideëen om enkele zonovergoten middagen te vullen. Je kan er een volkse kermis of spelletjescarrousel van maken. Ideaal voor communiefeesten, verjaardagsfeestjes of een zomerse barbecue, lijkt ons. Kijk zeker ook eens naar de rest van ons gamma buitenspelen om nog meer inspiratie op te doen.

Betaal veilig makkelijk en snel

05-03-2021 13:15:40 Europe/Brussels +0100