Sportspelletjes

Gooi het eens over een andere boeg met sportieve spelletjes die alle kinderen tof vinden. Een tornooitje met deze sportspelletjes dringt zich algauw op. Wie is de beste over de vijf disciplines? Of laat de competitie los en maak gewoon tonnen plezier.

STRIKE! Maak van je tuin of speelstraat een bowlingbaan en stapel de strikes op met onze bowlingset. Print wat scorekaartjes af en je beleeft uren plezier aan highscores najagen. Of gewoon elkaar lekker aftroeven door de beste techniek te combineren met een kanonskogel van een worp?

Geen strikes gescoord in het vorige spel? Geen nood: speel een potje croquet en sla de ene hole-in-one na de andere. Elk zijn specialiteit! Met een houten hamer sla je een bal door verschillende poortjes tot je bij de eindpaal komt. Wie van de vier mept zich als eerste over de eindmeet?

GOAL! Er gaat niks boven een potje ouderwets voetbal. Bal opgepompt? Keeper in de goal? Handschoenen aan? Geef er een ferme trap op en kijk wie van je vrienden de volgende Messi of Ronaldo wordt. Veel heb je niet nodig om er jaren plezier mee te beleven: een bal (duu-uuh), keeperhandschoenen en een doel.

Maak een hindernissenparcours waarbij de deelnemers vooraf al eens in hun haar krabben. En dan komt de aap uit de mouw: we gaan zaklopen. Om het snelst of om het eerst tot aan de finish met grote sprongen in een zak is een garantie op hilarische tuimelpartijen. Hetzelfde parcours afleggen met een ei in een lepel? Ook mogelijk!

België is hét land van de koers! Zo hard als je kan fietsen tot je erbij neervalt is dan ook veel te tof. Extra dimensie: probeer met een go-cart ook een race uit te dokteren waarbij je stuurvaardigheden belangrijk zijn. Iemand lichtjes aantikken in de bochten? Alles is toegestaan als het om de winst draait, zeker?

Als de kinderen na deze sportspelletjes niet uitgeteld in hun bed neerzijgen weten we het ook niet meer. Bowlen, golfen, voetballen, zaklopen en go-carten: ook voor mama en papa zal de zetel welkom zijn ’s avonds.

Betaal veilig makkelijk en snel

28-02-2021 04:02:27 Europe/Brussels +0100