Alles wat je over trampolines moet weten!

Fun trampolinegids

Zeuren jouw kinderen ook al maanden aan je hoofd om een trampoline in de tuin? Dat is heel begrijpelijk, want een trampoline staat garant voor heel veel Fun, beweging en lekker buiten spelen. Wanneer je een trampoline koopt doe je dus eigenlijk niet alleen je kinderen maar ook jezelf een groot plezier.

Het kan echter wel lastig zijn om een geschikte trampoline te vinden, want de ene trampoline is de andere namelijk niet, en er zijn nou eenmaal enorm veel soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn dan ook een aantal dingen waar je op moet letten voor, tijdens en na de aanschaf van je trampoline.

Daarom hebben we deze handige trampolinegids voor je opgesteld, zodat je in één oogopslag ziet waar je allemaal op moet letten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en zullen jij en je kinderen gegarandeerd jarenlang plezier hebben van de trampoline.

 

trampoline kiezen

Er zijn een aantal dingen die je vooraf duidelijk dient te hebben bij het kiezen van een trampoline. Zo is het van groot belang dat je weet wat de maximum afmeting van de trampoline mag zijn, je zult moeten beslissen of je een opbouw- of een inbouwtrampoline wilt en je zult een keuze moeten maken uit ronde of rechthoekige trampolines.

trampoline kopen

Wanneer je eenmaal hebt besloten voor welke maat, vorm en type trampoline je gaat, zal je nog een aantal andere zaken moeten bepalen. Zo zijn de veiligheid en stevigheid van de trampoline natuurlijk van groot belang. Wanneer je een trampoline koopt controleer je daarom best altijd of de trampoline van je keuze voldoet aan een aantal vereisten zoals het materiaal van het frame en het maximaal belastbare gewicht.

trampoline plaatsen

Nadat je jouw trampoline in huis hebt gehaald moet deze natuurlijk geïnstalleerd worden. Wederom staat veiligheid voorop, dus het volgen van een eenvoudig stappenplan is ten zeerste aan te raden om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Bij het plaatsen van een trampoline hou je best rekening met zaken als een goede ondergrond, de juiste valzone en een betrouwbare verankering.

trampoline ingraven

Wanneer je hebt gekozen voor een inbouwtrampoline zal je een extra aantal stappen moeten zetten alvorens jij en je kinderen gebruik kunnen gaan maken van de trampoline. Een goede voorbereiding is het halve werk bij een trampoline ingraven. Bepaal vooraf waar het gat in de grond precies moet komen, hoe diep dit moet zijn en hoe je het beste te werk kunt gaan.

trampoline veiligheid

Nogmaals, veiligheid staat voorop, zeker wanneer we het hebben over trampolines. Je wilt immers niet dat je kinderen of hun vriendjes iets overkomt tijdens het springen en stunten. We hebben daarom een aantal tips voor je klaargezet, zodat je jouw kinderen, buurkinderen, neefjes, nichtjes en wie dan ook veilig en zonder zorgen op de trampoline kunt laten springen.

trampoline beschermen

De aanschaf van een trampoline is geen goedkope aankoop, dus wil je uiteraard zo goed mogelijk je trampoline beschermen. Daarom zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om de levensduur van de trampoline maximaal te verlengen, ook wanneer deze veelvuldig en intensief gebruikt zal worden. Zo heb je jarenlang gegarandeerd Fun en springplezier.

trampoline garantie

Een goede trampoline wordt standaard geleverd met de volledige wettelijke garanties. Dat wil zeggen dat er garantie geleverd wordt op de verschillende onderdelen waaruit een trampoline bestaat, te noemen het frame, het beschermkussen, het springdoek en de veren van de trampoline. Hier vind je een overzicht van de trampoline garantie per merk per onderdeel.

trampoline spelletjes

Het hoeft niet altijd bij eindeloos op en neer springen te blijven, toch? Met een beetje creativiteit en een paar voorwerpen verzin je zo toffe spelletjes die de trampoline eens op een andere manier betrekken in het plezier van de kinderen. Wij geven alvast een voorzet met deze vijf trampolinespelletjes. Ontdek ze hier.

 


Snel naar...

alle trampolines
opbouw trampoline
inbouw trampoline
veiligheidsnet trampoline
berg trampoline
exit trampoline
x scape trampoline
salta trampoline
trampoline onderdelen
afdekhoes trampoline
ankerset trampoline
beschermrand trampoline

Betaal veilig makkelijk en snel

13-04-2021 22:26:39 Europe/Brussels +0200