Trampoline ingraven

Trampoline ingraven

Ben je nog niet voor de volle 100% overtuigd van een inbouwtrampoline? Om je over deze laatste drempel te helpen geven we alle voor- en nadelen mee. En als je helemaal overtuigd bent laten we je niet in het wilde weg een put graven om je trampoline in te graven. In 5 efficiënte stappen bereik je het mooiste eindresultaat. 

De voor- en nadelen van trampoline ingraven

Laten we eerlijk zijn: een trampoline is al een behoorlijke investering om je kinderen de tijd van hun leven te bezorgen. Het is dan ook niet onlogisch dat je er alles wil uithalen. Daarom moet de trampoline aantrekkelijk en toegankelijk zijn op elk moment en dan kiest men vaak voor ingraven. Maar zijn er ook nadelen?

Een overzichtje:

Voordelen

  • Het ziet er een pak mooier uit, want er je kijkt er moeiteloos overheen
  • Het is veiliger want je spaart de hoogte van de trampoline uit bij een val
  • Een lage trampoline is toegankelijker en minder angstaanjagend voor kleine kinderen
  • Er is meer ruimte om de trampoline te betrekken in andere buitenspelletjes

Overtuigd? Volg dan zeker ons 5-stappenplan.

Nadelen

  • Je bent wel even zoet met het uitgraven. Een goeie workout misschien?
  • Als je de trampoline later wil demonteren heb je een groot gat in de tuin.
  • De lucht onder de trampoline mag niet gevangen zitten; daar moet je goed op letten.

Toch liever niet ingraven? Volg dan de stappen om een opbouwtrampoline te plaatsen.

Ingraven in vijf stappen

Trampoline ingraven stap 1

Stap 1: voorbereiding

Een goeie voorbereiding zorgt voor minder kopzorgen tijdens de volgende stappen. Maak een mooie cirkel (touwtje aan een stok in het middelpunt) met dezelfde diameter als je trampoline met de hulp van een spade, een kruiwagen en eventueel enkele goeie vrienden?


Diameter trampoline


Diepte put


Diameter put


270cm


50cm


190cm à 210cm

330cm

70cm

250cm à 270cm

380cm

70cm

300cm à 320cm

430cm

70cm

350cm à 370cm

Stap 2: meten

Bijna tijd om de handen uit de mouwen te steken. Aan de hand van onderstaande tabel zie je hoe breed en hoe diep de put moet zijn. Op dit moment is het altijd beter om te dubbelchecken of je informatie klopt; kijk zeker ook eens naar de informatie die bij je trampoline wordt geleverd.

Trampoline ingraven stap 3

Stap 3: graven

Graaf er op los. Maar hou wel in het achterhoofd: de put moet uiteindelijk een komvorm hebben dus het diepste punt komt in het midden en zo werk je gestaag toe naar de randen. Laat je hier maar zien van je meest perfectionistische kant.

Tip: graaf eerst wat te weinig uit in de breedte. Is de put niet breed genoeg? Geen probleem, schraap nog wat aarde af. De put kleiner maken is heel wat moeilijker.

Trampoline ingraven stap 4

Stap 4: montage

Het moment van de waarheid. Je monteert het frame in de put en controleert of er overal genoeg marge is in de put, anders schraap je nog wat af. Alles mooi waterpas plaatsen en dan is het tijd om de trampoline volledig op te bouwen.

Stap 5: afwerking

Afwerken met een veiligheidsnet. We weten allemaal dat een trampoline gemaakt is voor echte durfals die de wildste sprongen willen maken. Een veiligheidsnet behoedt voor pijnlijke valpartijen en kan je afzonderlijk of in combinpaketten aankopen. Better safe than sorry, niet? Enkel goed letten op de afmetingen van het net en je bent helemaal klaar!

We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij de keuze voor een opbouw- of inbouwtrampoline door alle voor- en nadelen op te sommen. En als je je trampoline succesvol hebt ingegraven door ons stappenplan te volgen: veel springplezier!

Laat de fun beginnen!

trampoline fun

Zo, nu ben je klaar en kunnen je kids naar hartenlust springen en hoef je je als ouder minder zorgen te maken. 

Ontdek inbouw trampolines

Wist je dat: trampolines zijn heel goed voor je conditie, behendigheid en evenwicht. Minder tv en computergebruik, meer avontuur buiten!

Nog vragen over het ingraven van trampolines? Contacteer gerust onze klantendienst. Zij helpen je graag verder!

Ook interessant:

Betaal veilig makkelijk en snel

16-10-2021 02:18:07 Europe/Brussels +0200