Halloween decoratie maken

Begin oktober mag je er al mee beginnen: je huis versieren in halloweensfeer.  Zeker als je een halloweenfeest organiseert, mag het er wat akelig bijliggen allemaal. Knaloranje, pikzwart, of bloedrood: deze tinten kleuren Halloween.  Laat je inspiratie en ideeën de vrije loop als het op halloween versieringen aankomt.

Halloween decoratie

Niet alleen fladderende vleermuizen, verloren skeletten of kriebelende spinnen komen je plotseling opzoeken. Pas maar of je niet schrikt van de schedel die in de duisternis opduikt.

Vlaggenlijnen met lieve pompoentjes voor kinderfeestjes of eerder een bebloed exemplaar. Er zijn nog enkele must-do’s voor een geslaagd halloweenfeest: hang spinnenwebben op en plak bebloede voetafdrukken op de vloer, of handafdrukken op het vensterraam.


halloween decoratie maken

Kleurrijke vleermuisdecoratie

De muur verdient ook een versiering tijdens Halloween. Daar kunnen deze vleermuizen alvast voor zorgen en ze zijn nog eens simpel te maken ook.

Wat heb je nodig?

  • lege wc-rolletjes
  • verf
  • lijm
  • schaar
  • papier (indien mogelijk al in een motiefje

Hoe ga je te werk

Begin met alle wc-rolletjes te schilderen in je kleur naar keuze. Terwijl ze drogen kan je aan de slag met de vleugels. Tip, vouw je papier dubbel en teken vanuit de vouw de vleermuisvleugels, dan zijn ze zeker identiek. Knip de vleugels door midden, maak een inkeping in de wc-rol en steek de vleugels erdoorheen. Werk de rolletjes af met een mondje, tanden, ogen en horens.

halloween decoratie happende tissuebox

Happende tissuedoos

Zorg dat je een verkoudheid hebt, of zet je moeder voor een droevige film, want jij hebt een lege tissuebox nodig om deze happende vriend te maken.

Verwijder de plastic rand die nog aan de opening van de doos kan hangen. Kies je basiskleur en schilder de doos er volledig in.

Kies een paar accentkleuren en versier de doos zoals je graag wil. Hoe gekker hoe beter! Neem een stukje karton en teken er tanden op. Indien nodig schilder je dit best nog wit. 

Daarna neem je een eiderdoos en knip je twee vormen uti,dit worden de oogbollen van je monster. Hier kan je meteen al de pupillen op tekenen.

Plak de ogen en tanden op de doos, vul hem aan met tissues en voila, klaar!

knutsel grafsteen halloween

Grappige grafstenen

Wat heb je nodig?

  • enkele grote dozen karton
  • grijze en zwarte verf
  • krantenpapier en papier-maché lijm
  • schaar
  • zakjes zand

Hoe ga je te werk?

Snij de kartonnen doos volledig open zodat je een groot vlak hebt. Teken daarop de vorm van de grafsteen, knip hem uit en gebruik dit om een tweede deel te maken. Snij twee rechthoekige stroken karton af en maak een inkeping in de helft tot het midden van de strook. Schuif deze twee repen in elkaar zodat je een 'X' bekomt. Maak de voet van de grafsteen en plak de twee stukken grafsteen eraan. Zet de 'X' in het midden voor de stevigheid. Plak nu alles af met krantenpapier en papier-maché, laat drogen, schilder de steen in het grijs en breng letters aan hoe je zelf wil. 

Deze uitleg met foto's? Kijk dan eens hier

halloween versiering spokenslinger

Spokenslinger

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

Maak vierkante stukken stof, vouw ze in een driehoek en snij er het topje af. Haal de lantaarn van het lichtje, stop het lichtje door de stof en schuif de lantaarn er terug overheen. Neem dan een stukje touw en bindt de stof af zodat je spook een hoofdje  krijgt. Doe dit nu voor alle lappen stof tot je slinger volledig is.

Neem dan je markeerstift en maak van elk stofje een spook. Hang de slinger op waar je wil, steek de lichtjes aan en je hebt een scary slinger. Veel plezier! 

halloween versiering honingraat monsters

Monsterachtige honingraten

Deze toffe hangers zorgen voor sfeer in een passen halloween thema. Maak je honingraten zelf via deze link of koop ze in onze webshop.

Denk op voorhand goed na welke dieren, monsters en vormen je wil uitknippen en ga aan de slag. Je gebruikt hiervoor best dik papier zodat ze stevig blijven hangen aan je honingraten.

Als inspiratie kan je steeds kijken naar de film Monsters Inc. daar heb je genoeg gekke beesten om je op te inspireren.

Stuur ons gerust je creaties door, dan krijg je een meer dan eervolle vermelding op onze facebook pagina!

 

 

Zelf een spinnenweb maken met een vuilniszak

Met een simpele vuilniszak kan je gemakkelijk zelf een spinnenweb maken. In deze video wordt er uitgelegd hoe je best te werk gaat. Superleuk om je huis mee te decoreren, zeker wanneer er een griezelfeestje gepland staat. Geen zin om zelf een spinnenweb te maken? Dan kies je gewoon voor ons elastisch spinnenweb met spin.

Halloween verlichting

Met Halloween moet het pikdonker zijn. Alleen is er verlichting nodig om het wat spannender te maken. Verlichte pompoenen, mini lantaarntjes of ledlichtjes in slingervorm: ze scheppen sfeer.

Halloween feest
Feestje gepland? Bereid je dan maar grondig voor, want met half geleverd werk is maar saai. Ga in onze webshop op zoek naar de meest passende versiering, decoratie en verkleedkleding. Na jouw feestje kijkt iedereen al uit naar volgend jaar. 


Categorieën

Betaal veilig makkelijk en snel

16-09-2021 14:11:25 Europe/Brussels +0200