Halloween pompoen maken [STAPPENPLAN]

Bekijk ook: Verkleden als pompoen | Pompoen schmink tips | Andere activiteiten

 

Hoe maak je Halloween pompoenen?

 

STAP 1: KIES JE POMPOEN

De grootte van je Halloween pompoen en de vorm ervan zijn natuurlijk het belangrijkste. Wil je gemakkelijk kunnen werken, neem dan best een groot model. Idealiter is deze redelijk rond en beginnen rijp. Zo heeft de pompoen nog de stevigheid maar kan je het vruchtvlees er relatief gemakkelijk uit halen.

 

STAP 2: POMPOEN UITHOLLEN

Om de pompoen te kunnen uithollen moet je er eerst de kroon van snijden. Daarna kan je met een grote lepel al het vruchtvlees, de zaden en draden er uit halen. Hoe holler je pompoen is, hoe liever.

 

STAP 3: SJABLOON TEKENEN

Kies een sjabloon hieronder uit (met dank aan Vivint). Breng met een markeerstift het sjabloon aan op je pompoen en snij met een gekarteld mes de vormen uit. Duw de uitgesneden stukken naar binnen en haal het weg. Opgelet! Door de pompoen snijden kan soms hard zijn. Het is dan ook ten zeerste aangeraden dat (kleine) kinderen bij deze stap begeleid worden door een volwassene.

 

STAP 4: WERK AF

Je Halloween pompoen is bijna klaar! Zet hem aan de voordeur, op de kast of in de gang. Plaats er nog een kaarsje in en het spookachtig, halloween effect is compleet.

 

  PS: Denk zeker ook na over je kostuum als je een Halloween feestje wil geven, en vergeet ook de decoratie niet!

Dergelijke Halloween pompoen gaat ongeveer een weekje mee, afhankelijk van de weersomstandigheden. Om langer te genieten van je kunstwerk kan het een goed idee zijn om de pompoen in spuiten met haarlak.

 

 

Pompoen patroon 1-10

Pompoen patroon 11-20

halloween pompoen maken

Andere leuke Halloween Pompoen decoratie

Alle Halloween decoratie


Halloween pompoen patronen

halloween pompoen uitsnijden sjabloon

Categorieën

Betaal veilig makkelijk en snel

16-09-2021 22:12:36 Europe/Brussels +0200