Halloween spelletjes


De 7 meest akelig plezante Halloween spelletjes

Halloween valt tijdens de herfstvakantie, dus dan is er weer een beetje meer tijd om aan te starten met knutselen, koken of verhalen vertellen. Maak er samen een fijn halloweenfeest van!  Mis je nog enkele benodigdheden, raadpleeg dan onze webshop! Maak lekkere Halloween hapjes zoals een spinnencake of kleine spinnetjes.

 

 

blikkenspel halloween

1) Bloedstollend blikkenspel

Wat heb je nodig:

 • lege conservenblikken
 • acryl verf
 • verfborstel
 • tennisballen

Hoe ga je te werk:

Begin met de blikken schoon te maken en schilder ze in 1 kleur. Laat de blikken drogen en begin dan met de details aan te brengen.

Leuk idee: wikkel een blik in in lappen stof, zo creër je een mummie!

Stapel de blikken op elkaar, bepaal de afstand en laat de kinderen elk om beurt met 1,2 of 3 ballen naar de stapel gooien. Wie het meest blikken om kan gooien in 3 beurten wint!


halloween bingo spel

2) Halloween Bingo

Wat heb je nodig:

 • download en print deze Halloween Bingo set
 • schaar
 • lamineer machine (eventueel)

Download gratis de Halloween Bingo Set

Hoe ga je te werk:

Snij de spelborden uit (er zijn er 8, maar je kiest met hoeveel kindjes je speelt). De laatste pagina zijn alle plaatjes afzonderlijk, die je kan uitknippen.

De bingo-master trekt een voor een een kaardje, waarop de kindjes het getoonde symbool doorstrepen of aanduiden met een jeton/snoep/...

Wie het eerst 5 op een rij heeft (schuin, horizontaal of verticaal) die wint!


halloween spel vul de heksenketel

3) Vul de heksenketels

Wat heb je nodig:

Hoe ga je te werk:

Snij een heksenhoek uit een groot stuk papier. Indien je enkel kleine formaten papier hebt, plak ze eerst aan elkaar en snij ze daarna uit. Werk de randen af met oranje papier zoals in het voorbeeld hiernaast. Of je een boodschap op de rand van de hoed wil zetten is volledig aan jou.

Plaats de heksenketeltjes op de afgewerkte hoed, geef elk kind een keteltje en laat de kinderen er vanop een afstand naar toe gooien. Wie zijn ketel het snelst vol heeft wint!


halloween spel spokenbowling

4) Spokenbowling

Wat heb je nodig:

 • 6 of 10 lege pet-flessen
 • een heleboel watjes / 6 of 10 vellen wit papier
 • zwart papier
 • lijm
 • oranje bal

Hoe ga je te werk:

Vul de flessen op met de watjes. Dit kan best wel wat tijd en watjes vergen, dus wie sneller wil werken, vult de lege flessen op met wit papier. Rol het papier op, schuif het in de fles en het zal vanzelf de rand vullen. Snij oogjes, mondjes en andere figuurtjes uit voor op de flessen en plak ze er op.

Stel de flessen op in een driehoek en gooi de bal ernaartoe. Hoe meer er om liggen hoe beter!


halloween vleermuis vorm

5) Vleermuizenzoektocht

Wat heb je nodig:

 • zwart papier
 • plakband
 • schaar

Hoe ga je te werk:

Knip een aantal vleermuizen uit het zwarte papier. Hieronder vind je een handig patroon om de vleermuizen uit te knippen. Tip: Maak ze levensecht door ze te vouwen op de stippellijn!

Verstop de vleermuizen in de tuin, living, keuken, slaapkamers...je kan het echt overal doen. Laat de kinderen gelijktijdig starten, en degene die terugkomt met de meeste vleermuizen wint het spelletje! 

Download gratis het vleermuispatroon


pompoenenzoektocht

6) Pompoenenzoektocht

Verstop kleine, echte of plastieke, pompoentjes in je tuin. Wanneer je dit ’s avonds doet, geef je iedereen een zaklamp om te zoeken. Zie je al iedereen rondlopen in het donker, met z'n Halloween kostuum? Als dat niet griezelig is! Degene die de meeste pompoenen vindt, wint!
Een leuke variant is om de pompoentjes in een bos te verstoppen. Geef de deelnemers hiervoor dan wel een “schatkaart” als hulpmiddel. En pas op dat je in het donker niet schrikt van je medespelers!


7) Heksenhoeden

Dit spelletje is gebaseerd op het principe van de stoelendans. Zet op ieder hoofd één een hoed en zet wat muziek op. Per ronde haal je één hoed uit het spel. Wanneer de muziek stopt, valt diegene die geen hoed heeft, af. En zo ga je door tot er nog één iemand overblijft.
Een variant met één hoed: laat de hoed op de muziek rondgaan op de hoofden van de spelers. Diegene die de hoed opheeft wanneer de muziek stopt, valt af.


8) Griezelige gezelschapsspelletjes & speelgoed


Categorieën

Betaal veilig makkelijk en snel

13-08-2020 17:19:00 Europe/Brussels +0200