Maak je eigen kleurrijke confettikom

Bijna weekend. Feest! 

Ik mag dan geen groot fan zijn van carnaval (psst ik heb schrik van fanfares), van confetti krijg ik maar niet genoeg. Al moet ik bekennen dat ik thuis wel zou durven snoozen in dit schattige pinguïn pak. Wie niet?

De laatste tijd blijf ik vaker gezellig binnen. Ik voel me niet altijd even prettig en dan vind ik het vooral belangrijk om die extra aandacht aan mezelf te besteden i.p.v. me vrolijk voor te doen op allerlei feestjes. Afgelopen maanden had ik dan ook wat meer last van die vreemde vibes. Verklaren kan ik het niet altijd-, hoeft ook helemaal niet, ik maak er alleen niet langer iets negatiefs van. Gevoelens zijn nu eenmaal nooit goed of slecht, ze zijn er (punt). Het is dankzij therapie dat ik een manier heb gevonden om hier beter mee om te gaan zodat die gedachten, niet m’n hele (te) gekke ik overnemen.

Door creatief te zijn creëer ik ruimte om even tot rust te komen, het liefst op een plek waar ik ongestoord, verkleed kan rondlopen en mag doen waar ik op dat moment zin in heb. Zoals gooien met confetti bijvoorbeeld.

 

We krijgen dagelijks met zo’n 40.000 gedachten te maken. Veertig…. duizend! En maar liefst zeventig procent van die hersenkronkels blijkt negatief te zijn.  Say what?!

Onze hersenen zijn één grote gedachtenfabriek. Helaas zonder Sjakie of een groot stuk chocolade. Een troost: iedereen krijgt te maken met frustraties en teleurstellingen. Maar het is wel jij die bepaalt of het feestje doorgaat of niet. En hier heb je echt geen hulp van Oempa Loempa’s voor nodig.

A bit of confetti each day, keeps the bad vibes away…

Wanneer je kop dus bijna op ontploffen staat en je even genoeg hebt van al je gedachten, vraag ze gewoon vriendelijk om even plaats te nemen in de wachtrij. Freeeze! Zo kan je die niet erg coole gedachten bijvoorbeeld letterlijk bevriezen door ze op te schrijven en in de diepvriezer te steken, maar je kan ook aan de slag met confetti!  Much more fun!

 Imagination is the only weapon in the war against reality.

 

Afbeelding 24

Hoe? Met… 

-       een ballon

-      confetti mix

-       Mod Podge, gloss effect

-       een spons of verfborstel

-       een bekertje

-       een naald, schaar en wat tape

En…. go!

Begin bij het begin: blaas een ballon op. Afhankelijk van de grootte van je ballon kan je voor een klein of iets groter schaaltje gaan.

Plaats je ballon in een bekertje of ander voorwerp, maak dit vast met wat tape en breng een eerste laag lijm aan de onderkant (tot ongeveer in het midden) van de ballon.

Strooi de confetti over de kleverige kant.  Laat dit enkele minuten drogen en breng opnieuw lijm aan over de confetti. Laat goed drogen.

Herhaal deze stap 3 tot zelfs 4 keer tot je een dikke, stevige laag krijgt. Breng nog een laatste laag lijm aan en laat de ballon goed (8 à 10 uur) drogen.

Neem een naald of een schaar, sluit je ogen (maar hey wees voorzichtig) en laat de ballon net als je hoofd even leeglopen. Met een schaar kan je de randjes wat bijwerken indien nodig.

Niet zo’n fan van confetti (euh, kan dat?), ga aan de slag met krantenpapier. Wat verf en glitters eroverheen en je krijgt een persoonlijk en vooral schitterend resultaat.

 

Afbeelding 13

 

Gooi je gedachten, groot of klein, in deze kleurrijke kom. Door ze eerst even aan de kant te leggen, blijft er tijd over voor een vreugdedansje. Wat er ook gebeurt, life’s a party so you better dress and act like it!

Jump for joy! x

 

Betaal veilig makkelijk en snel

28-02-2021 04:50:32 Europe/Brussels +0100