Het grote verjaardagsontbijt.

April blijkt een bijzonder vruchtbare maand te zijn, althans daar getuigen ikzelf en de overige vijf januari-jarigen op het werk van. Zes jarigen, dat loopt de spuigaten uit, zelfs hier, in het mekka van traktaties. Vorig jaar besloten we dan maar om de koppen bij elkaar te steken en bedachten we een heus verjaardagsontbijt voor onze collega’s. Omdat dit best wel gezellig was, deden we het dit jaar nog eens over. Tradities zijn er om in ere gehouden te worden, nietwaar? We hebben ons zelfs over één decemberjarige, die net voor de jaarwisseling de verjaardagskaarsjes mag uitblazen, ontfermd, en dus werd het zowaar een party of seven.

Vorige week donderdag was het zo ver! Vanaf 8u waren de collega’s meer dan welkom in onze keuken die we voor de gelegenheid gezellig aangekleed hadden met dank aan de lieve mensen van Fun. Die laatsten contacteerden mij eerder dit jaar met de vraag of ik even in hun assortiment aan feestgerief wou duiken zodat onze keuken partyproof konden maken.

 

Zo bevond ik mij op een druilerige maandagavond in het filiaal in Brugge (handig, zo dicht bij het werk) en ik moet bekennen: het aanbod is gewoonweg gigantisch. Wie een verjaardagsfeestje, voor klein én groot, heeft, kan hier echt alles vinden wat hij of zij nodig heeft. Uiteraard had ik vooraf al wat prospectie gedaan op de webshop en even later stapte ik buiten met een leuk tafelkleed, bijhorende servetten, kaarsjes, ballonnen, een feestelijke slinger en zowaar een heliumtank.

 

Met behulp van de ballonnen en de nodige dosis helium stak ik een leuke diy in elkaar. Elke jarige bezorgde mij een aantal jeugdfoto’s waarmee ik aan de slag ging. Ik printte alle foto’s op formaat 7x7cm en vervolgens plakte ik die op gekleurd (stevig) papier van zo’n 8x8cm. Aan elke foto bevestigde ik vervolgens een stukje touw dat aan de ballon gehangen werd. Op die manier ‘zweefden’ we met de jarigen mooi boven het ontbijtbuffet. Het is wel belangrijk om correct te doseren met de helium anders heb je het risico dat de ballon na een halfuur wat begint te dalen. Op de doos wordt vermeld dat je 30 ballonnen kan opblazen, maar wij hadden iets grotere ballonnen dus kunnen we er zeker geen 30 mee opblazen. Onze ballonnen hadden verschillende kleuren met een satijnglans en die laatste vind ik echt heel mooi en stijlvol. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe prachtig dit moet zijn met witte en/of zwarte ballonnen. Een ruimte vol ballonnen en glittertouwtjes, dat zou nogal wat geven. Sorry, even wegdromen mag op een grijze woensdagmiddag, toch?

De collega’s vonden het alleszins meer dan geslaagd en de fotootjes zorgden voor enkel leuke momenten bij het raden wie op de foto stond. We weten ondertussen onze weg te vinden wanneer we partymateriaal nodig hebben.

Betaal veilig makkelijk en snel

05-03-2021 14:58:47 Europe/Brussels +0100