Smartscope, natuurlijk!

Al een tijdje ben ik van plan om een goede loep te kopen zodat de kids de dingetjes en beestjes die we vinden in de natuur wat beter kunnen bekijken. Heel welkom is dus de Science X Smartscope van Ravensburger waarmee je op microscopische manier allerlei kleine objecten kunt bestuderen. Vliegen, blaadjes, mieren, slakjes, spinnen… noem maar op.

Maak van je telefoon of tablet een microscoop!

De smartscope is gemakkelijk in elkaar te zetten aan de hand van de bijgevoegde omschrijving. Batterijen er in en je kunt meteen aan de slag! Met de pincet en het petrischaaltje duiken we de natuur in op zoek naar alles wat klein en interessant is. Vergeet je telefoon of tablet niet mee te nemen want dat is wat de Smartscope zo bijzonder maakt; zonder gebruik te maken van een speciale app heb je dé perfecte microscoop.

Lampje aan, de camera op je telefoon of tablet aanzetten en bestuderen maar, al die gevonden voorwerpen. Het gedeelte waar je de gevonden voorwerpen of diertjes op het belichtingsvenster legt is ruimer te maken door te draaien aan de 2 knoppen. Hiermee stel je dan meteen scherp, in combinatie met de automatische focus van de camera op je telefoon of tablet. Het mooiste vind ik zelf nog het van dichtbij bekijken van bladeren, wat een mooie structuur en elk blaadje is weer anders. Maar die levende spin in het dichte petrischaaltje is natuurlijk ook wel echt heel interessant!

Handig is het opbergzakje dat wordt meegeleverd, op deze manier kun je de smartscope gemakkelijk met je meenemen. In de doos vind je naast verschillende benodigdheden als een pincet, een petrischaaltje, een pipet en een houder voor tablet ook een grote poster waarop allerlei plekjes te zien zijn waar je kunt zoeken naar diertjes, plantjes, steentjes en andere dingen die uitermate geschikt zijn om zich te laten bekijken met de Science X Smartscope van Ravensburger.

Andere artikels van Melissa

Fun voor natuurliefhebbers

Krijg je maar niet genoeg van de natuur? Ontdek dan zeker onze wetenschapsdozen en ga op ontdekkingstocht door de wonder wereld van Moeder Natuur!

Betaal veilig makkelijk en snel

19-04-2021 17:58:25 Europe/Brussels +0200