Een halloweenheks schminken? Dat doe je zo!

  •  12-09
  •  Halloween,schminken,heks

Geen idee hoe je een halloweenheks moet schminken? Oefen met je kiddo maar vast zijn/haar beste heksen-kakel-lachje want jij tovert hem/haar in slechts drie stappen om tot een echte halloweenheks. Je hebt er alleen gele, groene, witte en zwarte schmink voor nodig, een make-up sponsje en natuurlijk een penseel. Voor de lippen kun je paarse of zelfs zwarte lippenstift gebruiken.


#1. Lichtgevende driehoeken

Zorg eerst en vooral dat het gezicht schoon is. Neem de gele schmink en breng dit aan op het ooglid in de vorm van een driehoek.

Start bij de wenkbrauw en trek een rechte lijn schuin richting de haargrens. Vervolgens trek je een tweede schuine lijn vanuit de ooghoek richting de oorlel.

Verbind de twee lijnen langs de punt van de wenkbrauw en vul het vlak op met geel. Dit kan met een sponsje of penseeltjes. Doe hetzelfde bij het andere oog.

 #2. Griezelig groen

Dan kies je voor de tweede kleur om de ogen te laten stralen! Wij hebben groen gebruikt, omdat dit ook in het heksenkleedje is verwerkt. Je mag ook gewoon een andere kleur gebruiken, zoals paars en oranje, als het maar terugkomt in het heksenkleedje. Dat is essentieel.

Het groen breng je aan over het geel op het voorhoofd, langs de slapen en een stukje onder het oog. Veeg het dan uit over de jukbeenderen en een stukje van de wangen.

Zorg ervoor dat er een randje geel te zien blijft onder het oog en dat het geel rondom het oog zichtbaar blijft. Dit geeft een spannend, haast lichtgevend effect.

 #3. Spinnenweb als finishing touch 

Daarna maak je de heksenschmink nog spannender met als het ware een zwart spinnenweb rondom de ogen.

De lijnen blijven binnen het groene vlak. Als je mooie krullen maakt, kun je deze weer accentueren met wit. 

En dan… is je heksje klaar voor het halloweenfeest!
 


[Extra leestip]: Tover je kiddo om tot een heuse halloweenheks!

Na de schminktips benieuwd geworden hoe je je kiddo volledig omtoverd in een heuse halloweenheks? Lees dan zeker eens onze extra blogpost!

Voorraad van Een halloweenheks schmink... in onze winkels in je buurt

De winkelvoorraad is enkel een indicatie van de beschikbaarheid van een product.

Betaal veilig makkelijk en snel

26-06-2019 22:00:55 Europe/Brussels +0200
Feestje Ofwa