Buitenbioscoop!

Een zwoele zomeravond of supporteren voor de Belgen op het  EK, het Eurosongfestival of de Olympische Spelen. Er zijn zo van die gelegenheden wanneer een groot scherm geen overbodige luxe is. Deze buitenbioscoop maak je in een handomdraai. Schreeuw de Belgen naar de overwinning op een supportersfeestje in de tuin of geniet van een avond onder de sterren met een mooie film dankzij deze DIY cinema in de tuin. Ennn…. actie!

 

Hebben jullie een smalle tuin of twee punten mogelijk verankeringspunten (twee bomen bijvoorbeeld)? Dan kan het niet simpeler zijn dan dit! Hang een -belgische - vlaggenlijn omhoog met daarover een groot wit laken en je scherm is klaar!

 

Voor mensen met een iets grotere tuin kan een cinemascherm iets complexer zijn, maar laat dat je vooral niet tegenhouden om aan de slag te gaan! Misschien heb je wel een grote effen muur waar je tegen kan projecteren? Maar voor zij die het scherm los in de tuin willen zetten, hebben we deze DIY versie in petto!

Dit heb je nodig

 • een groot laken of -nog beter- een verduisteren rolgordijn
 • 3 (ronde) stokken van om en bij de 2 meter (even lang)
 • 2x ophoogzand 25 kg
 • 2x kruisstuk 90º, geschikt voor de diameter van je stokken - verkrijgbaar in de doehetzelf-zaak
 • 2 emmers of -zoals op de afbeelding- 2 stenen bloembakken
 • 4x stevige draad/lijn en piketten
 • kort houten latje met 2 gaten en een tentpiket

Zo maak je het

 1. Zaag twee van de ronde stokken op de juiste hoogte voor de staanders, afhankelijk van waar je staat of zit zal er een ideale kijkhoogte zijn, probeer deze te hanteren
 2. De derde stok zaag je op de breedte van je laken/rolgordijn scherm. Als je scherm 120 cm breed is, reken dan aan beide zijdes ongeveer 20 centimeter extra voor de lengte van de stok.
 3. Bevestig met een inbussleutel op 20 cm vanaf de bovenzijde van de beide staanders een kruisstuk
 4. Steek de ligger vervolgers door beide kruisstukken en laat deze aan iedere zijde circa 20 cm uitsteken. Hierdoor krijg je een rechthoekige constructie met drie zijdes; 2 staanders die in de emmers komen te staan en 1 dragende zijde waaraan het laken/gordijn komt.
 5. Leg het rolgordijn of het laken over de dragende zijde
 6. Knijp je scherm vast
 7. Plaats de staanders in de grond of, zoals op de foto, in een emmer gevuld met zand
 8. Span de staanders strak door er scheerlijnen aan te bevestigen en deze met een piket vast te zetten.

Enn.. Actie!

Connecteer je DVD-speler of laptop met digitale televisie app aan een projector. Vergeet je speakers niet voor extra surround sfeer!

Movie Snacks

Zorg voor voldoende (thematische) snacks voor je gezelschap. Verlicht het scherm met lichtjes voor extra sfeer.

Let's
no-hover

Een mooie view!

Zorg voor voldoende zitplaatsen, zeker als het een lange film wordt. Voor een supportersfeestje mag het al eens al rechtstaand gebeuren.

Let's
no-hover

Cosy Cinema

Maak het gezellig. Tuinkussens, grote schalen popcorn en sfeerverlichting maken van jouw tuin de ideale drive-in cinema.

Let's
no-hover

Op verplaatsing

Neem je DIY scherm overal mee  naartoe en geniet op locatie van het gezelschap en het cinemafeestje.

Let's
no-hover

Betaal veilig makkelijk en snel

28-02-2021 05:16:36 Europe/Brussels +0100