Staking Bpost : houd rekening met mogelijke vertragingen. We doen ons best om je pakje zo snel mogelijk te versturen! 

BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Profiteer NU › -25% op ALLE zwembaden, spa's en accessoires | Actie geldig t.e.m. 19/06/23

Een 1ste verjaardagsfeestje op komst? Focus op de 1!

Een 1ste verjaardagsfeestje op komst? Focus op de 1! Een 1ste verjaardagsfeestje op komst? Focus op de 1!
Categorie: Verjaardag

De grote dag komt eraan, de eerste mijlpaal in het leven van je kindje en je wil hem/haar een eerste fun verjaardagsfeestje geven. Maar zoals je weet, hebben ze ondertussen al kleine voorkeuren ontwikkeld. Misschien heb je wel een meisje rondlopen die van roze prinsessenfeestjes houdt of een jongen die houdt van auto's, tractoren en dino's. Wat de voorkeur van jullie kindje ook is, hieronder vind je een paar ideetjes en tips om een eerste verjaardagsfeestje te geven.

1. De uitnodiging

Begin bij het begin als je een feestje van plan bent voor de eerste verjaardag van je kind. Stuur een uitnodiging naar vrienden en familie. Je kan hen natuurlijk ook bellen of e-mailen, maar een officiële uitnodiging in de brievenbus blijt een leuke persoonlijke manier én is bovendien ook een leuk aandenken voor later.

De kleintjes kunnen nogal overdonderd zijn als je heel veel mensen uitnodigt, dus hou het aantal genodigden beperkt, je zal jezelf achteraf dankbaar zijn.

2. Eten voor feestbeesten

Aangezien je jarige graag alles opeet wat er in de nabije omtrek te vinden valt en dat het liefste met z'n handen doet, kan je zorgen voor origineel fingerfood. Een buffetje met een knipoog naar de geboortesuiker of gewoon een buffetje helemaal in het thema van het feestje.

Wat de drankjes betreft, blijf vooral bij wat de jarige in kwestie kent. Er zijn betere tijdstippen om te experimenteren. Voor de iets grotere gasten kan je cupcakes en broodjes voorzien, zo kan iedereen met z'n handen eten.

Hieronder alvast vier leuke ideetjes:

One is fun

De eerste van vele verjaardagen. Het cijfertje 1 mag gerust de (2e) hoofdrol spelen op dit verjaardagsfeestje, ook op de taart in kwestie.

Fingerfood

Zorg voor een leuke verjaardagstaart, met dito kaarsje. Reserveer best 1 kant voor de jarige, die houdt nogal van fingerfood, remember?

De ster van het feest

Geef de cupcakes een persoonlijke touch door er een grappige foto van de jarige op te prikken. Werk af met een hoedje.

Persoonlijke touch

Voor de uitnodiging kan je ook kiezen voor een grappige foto van de jarige met een knipoog naar het feestthema.

3. Verjaardagstaart!

De jarige zal het zich later waarschijnlijk niet levendig herinneren, maar het eerste kaarsje uitblazen op de verjaardagstaart is natuurlijk ook een fantastisch moment om te vereeuwigen.

Het is ook de uitgelezen kans om voor de eerste keer 'Happy  Birthday' te zingen, samen met vrienden en familie. Zorg ervoor dat de verjaardagstaart een simpele smaak heeft en een zachte icing, op die manier kan de jarige er ook volop van genieten.

4. Playtime

Als er nog baby's of peuters op het verjaardagsfeestje zijn, organiseren jullie best een beetje speeltijd om hen bezig te houden. Rijmpjes zijn meestal een grote hit. Je kan ook een verjaardagsplaylist of cd samenstellen met liedjes die ierereen kan meezingen.

Maak zeker genoeg ruimte vrij voor als er peuters op de dansvloer willen wiebelen. Een leuke activitei voor volwassenen is de tijdscapsule, daarin kan iedereen een wens of een voorspelling steken over de jarige. Pas opnieuw te openen op een 18e verjaardag ofzo, spannend!

5. Decoreren, decoreren...

Ballonnen, slingers, zelfgemaakte decoratie, een gedecoreerde stoel voor de jarige. Als je voor een themafeestje gaat, kan je hier zo ver in gaan als je zelf wil. Een gepersonliseerde verjaardagsbanner en serpentine kunnen leuk zijn om iedereen in de juiste stemming te krijgen.

Voor de bordjes en de tafeldecoratie kan je kiezen voor iets simpels, zoals een kleurenthema of iets met het favoriete personage van de jarige. Een mix van de twee, werkt zeker goed. En als je een universeel thema zoekt; dan zijn dieren altijd populair!

6. Vergeet het aandenken niet

Het kan een leuk idee zijn en een finishing touch om de jongere gasten naar huis te sturen met een heliumballon, maar pas op dat hij niet wegvliegt want dat kan wel eens tot traantjes leiden. Je kan ook een goodiebag vullen met kleine speelgoedjes of een boekje om uit voor te lezen.

Een snoepjesbuffet waarvan je gasten een zakje mogen vullen is ook zeker een schot in de roos! Zo ben je zeker dat de fun niet stopt, eens het feestje gedaan is.

15 januari 2020
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie