Staking Bpost : houd rekening met mogelijke vertragingen. We doen ons best om je pakje zo snel mogelijk te versturen! 

BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Bestel nu en ontvang je pakket vòòr 6/12! Wacht niet langer!

Omwille van de drukte kunnen wij de levertermijn niet altijd garanderen. Wij doen ons uiterste best jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen

LAATSTE KANS! Krijg NU -20% op bijna ALLES bij aankoop vanaf €50
korting verrekend in de winkelwagen | actie geldig t.e.m. 22/10/23

Spelen in de tuin: 5 topideeën

Twee kinderen spelen buiten in de avondzon Twee kinderen spelen buiten in de avondzon
Categorie: Buitenspelen

Buiten spelen, alle kinderen kijken er naar uit als het lente wordt. En toch durft plots de verveling toe te slaan. Deze vijf ideeën doen jouw kinderen meteen weer naar buiten rennen!

#1. Op schattenjacht

Verstoppertje spelen werkt altijd, dus waarom dingen verstoppen niet? Verstop enkele leuke voorwerpen, geef hints zoals ‘warm’ en ‘koud’ en beloon hen op het einde van hun zoektocht. Misschien kan de beloning wel verstopt zitten. 

Mag het allemaal wat meer zijn? Maak dan een echte schatkaart met tips en opdrachtjes om de schat te kunnen bemachtigen. Natuurlijk moeten de kinderen hiervoor als echte schattenjagers gekleed zijn. Met een beetje creativiteit is iedereen in no-time verkleed als piraat of avontuurlijke schattenjager.

Dergelijke zoektochten zijn ook ideaal voor verjaardagsfeestjes of andere (tuin)feesten.

#2. Spelletjesnamiddag

Kinderen kunnen zich lange tijd alleen amuseren, maar samen spelen is nog veel leuker, met mama en papa, met broer en zus of kameraadjes. Haal enkele spelletjes zoals het levensgrote Vier op ‘n rij, croquet of petanque boven. Er bestaat heel fijn houten speelgoed, speciaal om buiten mee te spelen. 

#3. Wedstrijdjes organiseren

Ik wil winnen, hoor je wel eens vaker als je samenspeelt. Organiseer een wedstrijdje waarin iedereen wel eens winnaar kan zijn: zakspringen, een creatieve sprong op de trampoline, hinkelen, om ter minst nat worden bij het waterballon gooien, …

#4. Een picknick buiten

Je hoeft niet altijd de fiets op om te gaan picknicken. Dat kan ook in eigen tuin. Heb je een grote tuin, dan kan dat op het verste puntje van de tuin. Een dekentje, een mand gevuld met lekkernijen die de kinderen misschien zelf mee hielpen maken en voilà, je hebt alles. Hebben de kinderen een speeltoren met een huisje boven of onder? Dan is dat ook meteen fijnste plek waar ze gezellig kunnen samen eten. 

#5. Spitten en graven

Mogelijk ontdekken kleine kinderen hun groene vingers in de tuin. Heb je een open deel in de tuin, laat hen even op ontdekking met hun spade. Heb je moeilijke groenteneters? Denk dan een kweekbak of moestuintje, waarin de kinderen mee helpen groenten kweken. Begin met de lekkerste, meest kleurrijke groenten zoals tomaten en spinazie en kruiden. Ze kunnen zelf planten, water geven en nadien plukken en oogsten!

1 juni 2018
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie