BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

4 leuke tuinfeestspelletjes in 1 partyset!

4 kinderen spelen samen wedstrijdje met lepel en ei 4 kinderen spelen samen wedstrijdje met lepel en ei
Categorie: Buitenspelen

Verjaardagsfeestje gepland en op zoek naar inspiratie voor leuke tuinfeestspelletjes? Deze partyset met leuke tuinfeestspelletjes is ideaal voor een verjaardag die buiten wordt gevierd. Niet saai in een kringetje plaatsnemen, maar gezellig en actief spelletjes doen! De tuinspeelset bevat alle benodigdheden voor maar liefst vier verschillende (feest-)spellen. Allereerst zaklopen, niet voor niets een klassieker. Daarnaast kunnen de gasten zich ook uitleven met lepels en eieren. En jullie feest is niet compleet zonder een partijtje blikgooien natuurlijk. Dat spreekt voor zich!

Deze feestelijke activiteiten kent iedereen van dorpsfeesten en sportdagen. Nu haal je heel gemakkelijk (én voordelig) alles in huis om je gazon tijdelijk om te toveren tot een zinderende kinderkermis. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

#1. Zaklopen

Zaklopen is leuk voor jong en oud. Het blijft een spectaculair onderdeel van het tuinfeest, zowel voor de deelnemers als voor het publiek. Er zijn verschillende manieren om het spel te spelen, want er zijn maar liefst vier (genummerde) springzakken beschikbaar.

Het meest eenvoudige is de vorm waarin deelnemers individueel tegen elkaar strijden, maar wat dacht je van een estafette? Misschien wel dé manier om alle gasten van de jarige bij de les te houden. Voor je het weet ben je immers weer aan de beurt om het stokje over te nemen. Om discussie te voorkomen zit er ook een start- en finishlijn bij de set. Je ziet: aan alles gedacht :-)

#2. Samen Sterk

Of wat dacht je van dit tuinfeestspelletje? De deelnemers worden bij de enkel aan elkaar gebonden en moeten samenwerken om de finishlijn te bereiken! Welk duo is er samen het sterkst? Je kunt de feestvarkentjes zelf een partner laten kiezen of je kunt bijvoorbeeld eerst een spelletje spelen om de duo’s te bepalen. Werk bijvoorbeeld met doorgeknipte postkaarten. Degene die de andere helft van de kaart heeft is je partner.

Dit spelonderdeel is zover uit te breiden als je zelf wilt. Grotere kinderen hebben bijvoorbeeld pas gewonnen als ze over de finish samen een koprol kunnen maken... Er kan in tweetallen tegen elkaar worden gestreden of je kunt zelf optreden als scheidsrechter met de stopwatch en de score bijhouden.

#3. De lepel & het ei

Het derde spel uit de set wordt gespeeld met vier (valse) eieren en vier lepels. Voor kleuters is het rennen met de lepel in de hand al een flinke opgave.

Grotere kinderen kunnen de lepel in de mond nemen en laat je misschien beter een moeilijker parcours afleggen.

Oefen eventueel vooraf met je eigen kind om te zien welk niveau goed bij de leeftijd past.

Heb je toevallig kippen? Dan is het een leuk idee om de finishlijn in het kippenhok te leggen. Het eitje moet dan letterlijk tot in het hok gebracht worden.

#4. Blikgooien

Het is spectaculair en het maakt lekker veel lawaai: blikgooien! Kinderen zijn er dan ook dol op. In deze set vind je vier gooizakjes. Deze zijn veiliger om mee te gooien dan ballen en ze stuiteren ook niet alle kanten op. Je kunt de blikken zelf verzamelen en netjes poetsen, maar als je een extra mooie stapel wil maken dan kun je bij Fun ook terecht voor een set leuke authentieke blikken.

Ga je toch voor het recycleren van je eigen conservenverpakking, denk dan ook eens aan de mogelijkheid om hiervoor zelf wikkels of stickers te maken, bijvoorbeeld met een print van de jarige erop. Als je de bijgeleverde finishlijn op de grond legt, is het voor alle deelnemers duidelijk vanaf welke afstand ze mogen gooien. Dat kan wel enkele ruzies voorkomen. ;-)

En nu allemaal samen!

Natuurlijk is het ook mogelijk om van alle vier deze tuinfeestspellen nog andere leuke combinaties te maken. Een soort estafette van twee of meer verschillende onderdelen bijvoorbeeld. Hierbij kan de rode vlag, die in het pakket wordt meegeleverd, ook een rol spelen.

Het team dat na de verplichte opdrachten als eerste de vlag heeft bemachtigd, komt als winnaar uit de bus. Of... werk met een puntennotatie en een totaalklassement. De winnaar krijgt dan een leuke prijs!

Klaar voor de start?

Je haalt met deze set vier feestelijke tuinfeestspelletjes in huis/naar je tuin om je verjaardag te vieren. En dat met slechts één aankoop. Je zult zien dat je met deze set sfeer kunt brengen op elk tuinfeest! Zo wordt het gegarandeerd een zotte boel in de tuin deze zomer!

1 augustus 2019
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie