BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

Bumbaspelletjes voor jouw Bumbafeestje!

Bumbaspelletje Bumbaspelletje
Categorie: Themafeest

Wordt jouw oogappel binnenkort 1, 2 of misschien wel 3 jaar? Dan is de keuze om een verjaardagsfeestje te organiseren snel gemaakt. Beslis je vervolgens om Bumba als thema te nemen, dan ben je goed op weg om er een heuglijk feestje van te maken. Maar dan rijzen de vragen in je hoofd: ‘Waarmee trakteer ik? Een taart of een gezonder alternatief? Welk bedankje schenk ik op het einde van het verjaardagspartijtje?’. Maar vooral: ‘Welke spelletjes, of meer bepaald Bumbaspelletjes, kunnen we spelen?’. Wij geven maar al te graag het antwoord op die laatste vraag.

#1. Verstoppertje spelen met Bumba

Voor kinderen vanaf 1 jaar is het Bumbaspelletje verstoppertje spelen met Bumba een groots avontuur. Verstop Bumba ergens in huis. Vervolgens moeten alle kinderen op zoek gaan naar die gekke clown. Om het voor de kleintjes wat makkelijker te maken, maakt Bumba geluidjes. Zo worden ze nog nieuwsgieriger en doen ze extra hun best om hem te vinden. Waar kan Bumba toch zijn? Oh! Wat een jolijt als ze hem gevonden hebben! Ze zullen het gegarandeerd nog eens en nog eens en, jawel, nog eens willen spelen.

Zijn de kinderen al ietsje ouder? Dan kun je het spelniveau aanpassen. Zo kunnen de peuters Bumba zoeken door middel van kaarten die aanwijzingen geven over de verstopplaats van hun kleine held.

Met andere woorden: dit Bumbaspelletje zorgt voor eindeloos spelplezier voor jong en oud.

#2. Waar is Bumba?

Tijd voor een grappig Bumbaspelletje voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit gezelschapsspel zal ongetwijfeld de nieuwsgierigheid van de kinderen prikkelen.

Waar is Bumba? bevat vijf bekers en vier figuurtjes. Stop elk van de vier figuurtjes onder een beker. Is het jouw beurt? Neem dan een kaartje. Daarop staat welk Bumba figuurtje jij moet vinden. Heb jij een goed geheugen en duid je de juiste beker aan? Hoera! Dan krijg je het bijbehorende kaartje. Het kind dat als eerste 5 kaartjes heeft verzameld, is de winnaar van dit leerrijke spel.

#3. Start een Bumba muziekband

Jawel, je las het goed in de titel: start een muziekband met je kleine gasten en stimuleer hun muzikaliteit en muzikaal gehoor. Ze zullen er helemaal weg van zijn. Je kunt er simpelweg plastic of houten lepels bijnemen in combinatie met potten en pannen waarop ze naar hartenlust kunnen trommelen. Opgelet: we verzekeren je dat je dit niet langer dan 5 minuten zult kunnen verdragen.

Kies daarom voor echte muziekinstrumenten voor kinderen en start een heuse Bumba muziekband.

Een mooie harmonie op de mondharmonica

Geef iemand een Bumba mondharmonica. Laat hem of haar spelen met Bumba en Bumbalu. Wat een prachtige melodieën tovert hij/zij toch tevoorschijn! Zeg eens ... zou er zonet een kleine Toots Tielemans geboren zijn?

Spelen maar op die gitaar

Gaat iemand zijn/haar voorkeur uit naar een snaarinstrument? Dan is de Bumba gitaar het ideale speeltuig. Door middel van de demoliedjes is het kind op weg om een echte rockster te worden. Zo kan hij/zij door middel van de knoppen op de hals de mooiste noten produceren. Er zal iemand de show stelen ...

Zangfestijn

Schuilt er een zangtalent in een van de kinderen? Test het met de Bumba microfoon. Hiermee kan de kleine ster zijn liedjes opnemen om ze nadien opnieuw te bewonderen. Dat is niet alles, want hij/zij kan ook meekwelen met voorgeprogrammeerde muzieknummers.

Wat beleven de kleine deugnieten een mooie tijd samen. Je zult (hopelijk op een positieve manier) versteld staan van het resultaat. Tot binnenkort op Rock Werchter?

#4. Eindeloos veel puzzelplezier!

Mag het er wat rustiger aan toegaan? Of zit het weer niet mee op het verjaardagsfeest? Daag de kinderen dan mentaal uit. Geef ieder van hen een aantrekkelijke puzzel op maat waarmee ze zich kunnen bezighouden. Er bestaan heel wat soorten puzzels voor zowel de kleinste spruiten als voor de al wat oudere peuters die aanwezig zijn op het Bumba partijtje. Een uitstekend Bumbaspelletje om iedereen tot rust te brengen.

Zoek de juiste vorm

Aan de allerjongsten kun je een houten Bumba inlegpuzzel geven. Zo kunnen ze de verschillende vormen, kleuren en afbeeldingen op hun eigen tempo ontdekken. Zou het hen al lukken om het juiste puzzelstuk in de juiste vorm te krijgen?

Puzzelen met blokken 

Voor de allerkleinste Bumbafans is er ook de houten Bumba blokpuzzel. Door middel van 9 blokken kun je 6 verschillende puzzels maken van Bumba die onderweg is met zijn kameraadjes. Laat de kinderen ontdekken waar Bumba overal heen gaat.

De puzzel uitdokteren

Mag het wat meer zijn? Voor de iets oudere kinderen is er de Bumba bij de dokter puzzel. De puzzel bestaat uit 20 puzzelstukken. Dat is al een stuk moeilijker dan voorgaande puzzels. Gaandeweg doktert de peuter uit met wie Bumba bij de dokter is. 

Bumbaspelletjes in overvloed. Nu is het aan jou om de geschikte spelletjes te kiezen voor jouw Bumbafeestje. Wij wensen je alvast veel fun!

15 juni 2020
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie