TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Voor de eerste keer naar school?

Eerste keer naar school Eerste keer naar school
Categorie: School

Ze worden snel groot. Maar als je kindje voor het eerst naar de basisschool gaat is dat een heel spannende mijlpaal. We helpen je graag met enkele tips hoe je een geschikte boekentas en ander schoolgerief kiest.

Welke boekentas kies je?

Het uitkiezen van een eerste boekentasje voor je kleuter is een leuke bezigheid. Ga voor een boekentas met een hippe kleur, leuke print of een grappig figuur.

Hoe groot moet de boekentas zijn?

Je zorgt best voor een gepast formaat, een te kleine boekentas is moeilijk om al je gerief in te stoppen. Anderzijds zijn te grote exemplaren moeilijk te hanteren. Maar geloof het of niet in de kleuterklas heb je best wel veel nodig, volgende zaken moeten er zeker in kunnen:

  1. Een brooddoos
  2. Een fruit- of koekjesdoos
  3. Een drinkfles
  4. Reservekleding
  5. Een heen-en-weerschriftje

De ideale breedte van een kleuterboekentasje ligt tussen de 28 en 31 cm.

Welk formaat kies je best?

Je let best ook op het gewicht van de schooltassen. Vaak zijn boekentassen en trolleys zwaarder dan een gewoon rugzakje. Een rugzakje is ideaal qua gewicht en formaat om de eerste stapjes te zetten naar de kleuterschool.

Makkelijk te openen.

Daarnaast kijk je ook goed na op welke manier de sluiting van de boekentas werkt. Velcro- of ritssluitingen zijn het gemakkelijkst, want ook de allerkleinsten krijgen die snel open en dicht. Het is goed om op voorhand je kleuter wat te leren om vlot zijn/haar boekentas te openen en te sluiten, zodat ze voldoende zelfredzaam zijn.

Tip! Als je een boekentas of rugzakje gaat kopen, neem je kind dan mee naar de winkel. Op die manier kan je testen of die goed past en of je kleuter deze makkelijk open en dicht kan doen. Plus je kleintje zal zelf kunnen meekiezen en zo sneller zijn of haar eigen boekentas kunnen herkennen.

Wat neem je mee om te smullen?

Elke school heeft zo zijn eigen gewoonten in verband met het meebrengen van boterhammen/fruit/koek/drankje. Omdat veel scholen milieubewuster zijn geworden vragen ze vaak om zo weinig mogelijk wegwerpverpakkingen mee te geven. Geef dus een boterhamdoos en drinkfles mee met je kleuter, dit zorgt voor minder afval en kunnen ze makkelijker zelf openen.

Als je kleuter water in een drinkfles meeneemt kijk je het best dat het een degelijke fles is met een sluiting die je kind zelf kan hanteren.

Zorg voor iets van herkenning zodat je kind snel zijn of haar eigen spulletjes terugvindt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor een opvallende kleur of van zijn of haar favoriete speelfiguur zoals Samson & Marie, Bumba of Nachtwacht. Of kleef een etiketje met de naam van je kind en een leuke foto erop.

22 februari 2022
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie