Staking Bpost : houd rekening met mogelijke vertragingen. We doen ons best om je pakje zo snel mogelijk te versturen! 

BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Profiteer NU › -25% op ALLE zwembaden, spa's en accessoires | Actie geldig t.e.m. 19/06/23

Tips om een geslaagd tuinfeest te organiseren

Dak versierd met ballonnen Dak versierd met ballonnen
Categorie: Feest

Met het zomerse weer in gedachten is het altijd leuk om een tuinfeest te organiseren. Voor een speciale gelegenheid als verjaardag, communie of gewoon zomaar, omdat het kan. Het belangrijkste van je tuinfeest is dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft. En om dat te bereiken is goede organisatie van cruciaal belang. Met een beetje goede planning geniet je zelf ook stukken meer van je tuinfeest en kan dit ook voor jou een uiterst aangename avond worden.

Om je wat te helpen bij die organisatie hebben we enkele tips neergeschreven. Deze tips helpen niet alleen bij de organisatie van je tuinfeest maar ook leuke dingen die extra sfeer kunnen brengen. Hierbij hebben we een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten tuinfeest.

Barbecue in de tuin

Waarschijnlijk zowat hét toppunt van een zomers gevoel: een barbecue in de tuin waardoor heerlijke geuren zich verspreiden in de tuin. Voor een barbecue in de tuin hoeft er geen speciale reden zijn. Gewoon een avond genieten van buiten samen lekker eten te verorberen met familie en/of vrienden heeft geen reden nodig.

Wil je goed voorbereid zijn op deze barbecue? Denk dan aan volgende zaken:

 • Vraag aan de gasten op voorhand, via de uitnodiging, om te laten weten of ze aanwezig zullen zijn. Op die manier weet je zeker voor hoeveel mensen je vlees dient te voorzien
 • Houd op voorhand rekening met de mogelijkheid op slecht weer. Die kans is er in ons land helaas altijd. Overweeg dus een party tent en/of terrasverwarming. Houd er rekening mee dat zelfs op warme zomerdagen het ’s avonds ook hard kan afkoelen
 • Vraag op voorhand aan de gasten te laten weten of er al dan niet vegetariërs aanwezig zullen zijn
 • Mensen eten gemiddeld 400 gram vlees tijdens een barbecue. Komen er enkel mannen naar de barbecue? Houd dan rekening met 500 gram vlees per persoon
 • Bij een barbecue is het vlees uiteraard het belangrijkste. Is er lekker vlees voorzien, dan maakt de rest niet zo heel veel meer uit. Toch appreciëren heel wat mensen ook lekkere salades. Bepaal op voorhand wat je allemaal wilt voorzien, schrijf dit op een lijstje en neem het mee naar de winkel. Zo ben je zeker dat je niets zult vergeten.
 • Maak voor de avond van de barbecue zelf op voorhand een planning. Dit hoeft niet tot op de seconde gespecifieerd te zijn. Het zal je wel helpen wat gemoedsrust te geven waardoor je niet vergeet om de barbecue op tijd aan te steken, …

Leuke ideeën voor je barbecue in de tuin

 • Origineel dessert: Neem een banaan en maak in de lengte een inkeping. Stop er lekkere dingen in zoals chocolade, noten, rozijntjes… Steek de banaan in zilverfolie en bak ze voor een 10-tal minuutjes op de barbecue
 • Voor de vegetariërs: maak een brochette met lekkere groenten. Denk daarbij maar aan courgette, champignons, stukken maïs,… De vegetariërs zullen je ongetwijfeld zeer dankbaar zijn!
 • Sluit de avond af door marshmallows te roosteren. Dit kan zowel boven de barbecue als op een gewone vuurschaal.
 • Geen zin om de hele avond drank te moeten halen uit de koelkast? Zet een klein zwembad of zelfs kruiwagen buiten met ijs in. Zet alle drank hier in zodat iedereen zelf zijn/haar drank uit de geïmproviseerde koelkast kan halen.

Onderhoudstips voor je barbecue

 • Wrijf het rooster voor het grillen in met een citroen, zo blijft het vlees niet aan het rooster kleven.
 • Draai het rooster na de barbecue in een krant. Maak de krant nat zodat je de volgende dag een gewoon keukenpapiertje schoonmaken

Een barbecue hoeft trouwens niet altijd in de zomer door te gaan. Ook een winterbarbecue kan een heel leuke beleving zijn. Wanneer iedereen goed aangekleed is en er eventueel een vuurschaal of terrasverwarmer aanwezig is, kan een gezellige sfeer niet lang uitblijven.

Onderhoudstips voor je barbecue

 • Wrijf het rooster voor het grillen in met een citroen, zo blijft het vlees niet aan het rooster kleven.
 • Draai het rooster na de barbecue in een krant. Maak de krant nat zodat je de volgende dag een gewoon keukenpapiertje schoonmaken

Een barbecue hoeft trouwens niet altijd in de zomer door te gaan. Ook een winterbarbecue kan een heel leuke beleving zijn. Wanneer iedereen goed aangekleed is en er eventueel een vuurschaal of terrasverwarmer aanwezig is, kan een gezellige sfeer niet lang uitblijven.

Klik hier voor barbecues en toebehoren.

En nu feesten maar !

Verjaardagsfeest in de tuin

Voor je verjaardag iets uit gaan eten of drinken is leuk. Maar een verjaardagsfeest in je eigen tuin is toch nog altijd een tikkeltje leuker. In je eigen tuin heb je namelijk alle vrijheid en kan je zo creatief te werk gaan als je zelf wilt. Zo kan je er bijvoorbeeld een themafeest van maken. Kinderen kiezen al snel thema’s als prinsessen of cars. Volwassenen gaan dan eerder voor jaren ’50, Hippie of Hollywood.

Wanneer je kiest voor een bepaald thema is het natuurlijk nog zo leuk om  je tuin zo veel mogelijk naar het thema in te kleden. 


Nog enkele leuke ideeën:

 • Knip op een groot blad een vorm uit (bijvoorbeeld de leeftijd van de jarige). Strooi, op het gras, bloem over het blad zodat de witte vorm in bloem blijft liggen op het gras.
 • Gaat je tuinfeest (ook) ’s avonds door? Dan kan het een leuk idee zijn om fluo glow-in-the-dark sticks in flesjes water te plaatsen in de tuin ter versiering. Of je kunt er zelfs een Glow in the dark bowling van maken!
 • Maak enkele originelere ijsblokjes. Door bosbessen, muntblaadjes, limoen… mee te vriezen geef je een extra touch aan de (cocktail)drankjes
 • Vul een bokaal met water, limoen- en citroenschijfjes, munt, rozemarijn en citronella-olie om de muggen te weren. Werk de bokalen af met een mooi drijfkaarsje in.
 • Voorzie helium folieballonnen in de tuin. Dat kan zowel in de vorm van letters waarmee de naam van het feestbeest gespeld kan worden als cijfers voor de leeftijd

Ook bij een verjaardagsfeest in de tuin geldt: let goed op verwarming. In de zomer kan het ’s avonds nog steeds fris worden. Is het de bedoeling dat je gasten tot laat blijven? Voorzie dan de nodige verwarming.

Feest aan het zwembad

Woehoe! Pool party! Hoe meer zielen in het zwembad, hoe meer vreugd. En voor een leuke pool party hoef je helemaal geen groot, ingebouwd zwembad te hebben. Een simpel opbouw zwembad kan genoeg zijn om een leuke namiddag/avond in de tuin te genieten. Voorzie in je zwembad zeker genoeg waterspeelgoed. Een balletje, opblaasbare dieren zoals de zwaan, flamingo, donut en natuurlijk ook luchtmatrassen. Ja, ook bij een pool party voor volwassenen is dit waterspeelgoed een must!

Valt je feest aan het zwembad buiten een hittegolf? Dan is de kans groot dat de temperatuur van het water toch aan de te lage kant ligt. Om blauwe lippen te voorkomen heb je altijd de optie om zwembadverwarming te gebruiken. Voor zeer kleine zwembaden is elektrische zwembadverwarming vaak voldoende. Voor iets grotere zwembaden is een warmtepomp aangeraden. Door het water met enkele graden te verwarmen, blijven je gasten gegarandeerd langer in het zwembad.

Gaat de pool party ’s avonds door? Breng dan extra sfeer met zwembadverlichting. Verlichting in het zwembad zelf is hierbij een mogelijkheid maar ook discoverlichting naast het zwembad brengt wat extra sfeer. Een aanrader is een onderwater licht show. Dergelijke verlichting kan zowel op het water drijven als via een lus aan het zwembad bevestigd worden.

Nog waterballonnen nodig om aan het zwembad ook een watergevecht te houden? Bekijk dan zeker eens de Bunch-o-Balloons. Daarmee maak je tientallen waterballonnen in een mum van tijd. Hiernaast alvast een video om je een idee te geven van hoe de Bunch-o-Balloons werken. 

Communiefeest in de tuin

Iedereen kent het wel; een communiefeest in de tuin. Of je er nu een blauw, wit, roze of groen feest van wil maken, met deze tips maak je van het feest een echte topper.

Met folieballonnen verspreid in de tuin is de toon meteen gezet. Deze folieballonnen vul je liefst met helium. Aan de ingang is het altijd leuk om met ballonnen in de vormen van letters de naam van het feestbeest te spellen. 

Uiteraard zijn er ook nog enkele praktische benodigdheden. Denk daarbij maar aan party tafels met bijhorende hoes, plooistoelen en last but not least de party tent.

Op een communiefeest in de tuin is het ook altijd leuk om een springkasteel te voorzien voor de kinderen. Het hele feest lang zullen de kinderen zich steeds kunnen uitleven in het springkasteel. Je kan er voor kiezen om het springkasteel te huren of om er ééntje te kopen. Een andere topper qua attracties op een communiefeest is een zwembad en/of trampoline. De combinatie zwembad en trampoline is uiteraard het leukst. Zo kunnen de kinderen vanaf de trampoline in het zwembad springen. Let hier dan wel goed op de veiligheid. Best blijft er in dat geval steeds een volwassene aanwezig dat een oogje in het zeil houdt zodat er geen pijnlijke ongelukken gebeuren.

Nog enkele algemene tips voor je tuinfeest

 • Een loungeset kan al snel heel wat gasten een zitje geven in een uiterst gezellig hoekje.
 • Geef je regelmatig een barbecue voor een groot aantal gasten? Dan is het misschien wel eens de moeite waard om te kijken naar een gasbarbecue in plaats van een houtskool barbecue
 • Sommige mensen kunnen niet goed tegen de zon. Voorzie voor hen voldoende plaatsen in de schaduw. Dat kan met een partytent (al wordt het daar vaak ook behoorlijk warm) of met een parasol.
1 juli 2019
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie