BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

Fotogeniale tips voor je communiefeest van de Fun fotograaf!

Meisje met oude camera Meisje met oude camera

Wil je dit jaar graag eens zelf de communiefoto’s voor je rekening nemen? Dat kan natuurlijk! Met enkele tips van onze uiterst ervaren Fun fotograaf en een goeie smartphone bij de hand maak je zonder moeite enkele prachtplaatjes!

#1. Geduld

Een eerste gouden tip: geduld is een schone deugd! Om kids te fotograferen heb je nu eenmaal wat geduld nodig. Start met deze mindset en de helft van het werk is al gedaan. Of neem toch een kwart. ;-)

#2. Breek het ijs

Eens het geduldgehalte oké zit beginnen met fotograferen? Hoho, wacht nog maar eventjes! Je start beter eerst met een ijsbreker. Een inleidend spelletje, een goed gesprek of een verschrikkelijk goeie mop? Het kan allemaal helpen om de communicant volledig op zijn/haar gemak te stellen en in de mood te brengen.

#3. Rustig met die filters

We begrijpen het. Filters zijn inderdaad echt de max. Maar wacht ermee tot na de fotosessie. Ben je helemaal wild van zwart-wit of sepia foto’s? Stel je smartphone dan niet op voorhand in om ineens alle foto’s met een zwart-wit of sepia laagje te nemen. Wil je achteraf dan een 5-tal foto’s in een gewone tint, een 3-tal in sepia en de rest in zwart-wit? Dan kan je werkelijk nog alle kanten uit!

#4. Zonder tandjes

Het moment van de eerste communie is meestal ook het moment waarop de melktandjes beginnen uit te vallen. Maar hé, dit hoeft helemaal geen probleem te zijn toch. Foto’s zonder tandjes zijn best oké. Laat dat je kiddo niet beletten om breed lachend op de foto te gaan staan. Een tandje meer of minder? Dat is best charmant!

#5. No pose please

Poseren? Tjah, het ligt nu meestal niet in de aard van de meeste kiddo’s. Nu, om eerlijk te zijn, dat is niet zoveel anders bij volwassenen. Dat is perfect normaal hoor. Een tip? Neem gewoon wat spontane foto’s van je kiddo. Laat hem/haar wat spelen en ga maar aan het fotograferen! Je zal zien, de spontane foto’s blijken vaak nog de leukste te zijn!

#6. Afleidingstechnieken

Toch zijn er wellicht wel wat geposeerde foto’s die je als mama ook absoluut in de fotocollectie wil. Geen probleem, want er zijn ook heel wat afleidingstechnieken die je in de strijd kan gooien om je kiddo bij de les te houden. Fotografeer hem/haar bijvoorbeeld met een cool accessoire in de hand. Een feesthoedje, een handvol confetti of -waarom niet- een konijn in de hand kan al wonderen doen! Zo heeft hij/zij iets om op te focussen. Of laat de communicant een tongtwister zeggen en neem daar enkele grappige plaatjes van. Lekker spontaan en het model zal nooit een geforceerd gevoel hebben.

#7. Insta for life!

Wil je echt eens heel origineel uit de hoek komen? Bewerk de foto’s dan achteraf met enkele filters, illustraties en/of hashtags in Instagram Stories. En dat niet alleen. Gebruik deze bewerkte foto’s ook maar ineens als de hoofdfoto’s voor de communiekaartjes! Want zeg nu zelf: een communiekaartje met een kleurrijk taartje, een feestelijk feesthoedje en enkele coole hashtags op? Hipper dan dat kan het bijna niet worden, toch!?

3 april 2017
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie