BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Halloween pompoen maken

Halloween pompoen maken Halloween pompoen maken
Categorie: Halloween

Wie denkt aan Halloween, denkt aan pompoenen. Zelf een pompoen uitsnijden en een kaars in plaatsen is niet alleen een leuke activiteiten maar geeft ook een unieke sfeer. Leer hoe je zelf een eigen pompoen kan uithollen met onderstaande stappenplan.

Benodigdheden

  • Pompoenen
  • Stift
  • Plank, lepel en mes
Halloween pompoenen makenHalloween pompoenen maken
Halloween pompoenen makenHalloween pompoenen maken
Halloween pompoenen makenHalloween pompoenen maken

Volg het stappenplan

Stap 1: Kies je pompoen

De grootte van je Halloween pompoen en de vorm ervan zijn natuurlijk het belangrijkste. Wil je gemakkelijk kunnen werken, neem dan best een groot model. Idealiter is deze redelijk rond en beginnend rijp. Zo heeft de pompoen nog de stevigheid maar kan je het vruchtvlees er relatief gemakkelijk uit halen.

Stap 2: Pompoen uithollen

Om de pompoen te kunnen uithollen moet je er eerst de kroon van snijden. Daarna kan je met een grote lepel al het vruchtvlees, de zaden en draden er uit halen. Hoe holler je pompoen is, hoe liever. Je hoeft het vruchtvlees zeker niet weg te gooien, maak er een lekkere pompoen soep van zo kan je dubbel zoveel genieten van je pompoen.

Stap 3: Sjabloon tekenen

Elke Halloween pompoen is uniek. Sommige hebben een boos gezicht anderen zien er dan weer grappig of stoer uit. Bedenk zelf een leuk gezicht of kies een sjabloon hieronder uit. Breng met een markeerstift de vorm aan op je pompoen en snij met een gekarteld mes de vormen uit. Duw de uitgesneden stukken naar binnen en haal het weg.

Opgelet! Door de pompoen snijden kan soms hard zijn. Het is dan ook ten zeerste aangeraden dat (kleine) kinderen bij deze stap begeleid worden door een volwassene. Ofwel sla je deze stap over en laat je de kinderen zelf creatief met een stift een griezel gezicht tekenen op de pompoen. Gegarandeerd kan je ook heel wat leuke pompoenen maken.

Halloween pompoenen makenHalloween pompoenen maken

Stap 4: Werk af

Je Halloween pompoen is bijna klaar! Zet hem aan de voordeur, op de kast of in de gang. Plaats er nog een kaarsje in en het spookachtig, halloween effect is compleet. Dergelijke Halloween pompoen gaat ongeveer een weekje mee, afhankelijk van de weersomstandigheden. Om langer te genieten van je kunstwerk kan het een goed idee zijn om de pompoen in spuiten met haarlak.

Vervolledig je Halloween decoratie

16 september 2022
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie