BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Halloween activiteiten met kinderen

Halloween activiteiten met kinderen Halloween activiteiten met kinderen
Categorie: Halloween

Het is bijna eind oktober... dus tijd voor een griezelig Halloween feestje! Zorg voor lekkere hapjes en griezelig groene limonade. Toch kun je het halloweenfeest nog leuker en spannender maken! In deze blogspost inspireren we je met griezelig leuke halloweenspelletjes en activiteiten voor kinderen zowel voor binnen als voor buiten.

1. Weerwolven en geest

Als we het hebben over spelletjes, kunnen gezelschapspelletjes natuurlijk niet ontbreken. En op Halloween moeten er natuurlijk gigantisch griezelige spelletjes gespeeld worden! Wat dacht je bijvoorbeeld van Vlotte Geesten of Weerwolven van Wakkerdam? 

 2. Ga op Trick or Treat tocht

Het leukste aan Halloween is verkleden. Of wacht… het allerleukste is de halloweentocht om snoepjes te verzamelen of anders gezegd: trick or treat! In groepjes gaan ze langs de deuren en roepen ze als er open wordt gedaan: “Trick or treat!”, oftewel “Snoep of je leven”. Aan de deur krijgen de kindjes dan een snoepje. Ga je binnenkort op pad of verwacht jij kindjes aan de deur? Lees dan onze blogpost met allerlei leuke tips om trick or treat nog leuker en spannender te maken!

Trick or Treat tocht HalloweenTrick or Treat tocht Halloween
Trick or Treat tocht HalloweenTrick or Treat tocht Halloween
Trick or Treat tocht HalloweenTrick or Treat tocht Halloween

3. Tijd voor een griezelige film

Na alle inspanningen en spannende weerwolfspelletjes is het tijd om lekker bij te komen op de bank met een film (of een aantal films). Let even op de leeftijden van de kindjes en stem daar de films op af. Zo kun je alle afleveringen van Ghostrockers of Nachwacht bekijken, maar ook een Harry Potter film kan heel cool zijn. Bij de film mag er natuurlijk ook gesnoept worden. Om het in halloweensferen te houden kan je als snack kiezen voor een halloweenemmertje met snoepwormen.

4. Lekker zoet griezelen

Net zoals bij elke feestelijke gelegenheid horen ook bij Halloween hapjes en lekkernijen geheel in stijl met het thema griezelen en gruwelen. Ga zelf aan de slag en bak heerlijke cupcakes in de vorm van pompoentjes, vleermuizen of spinnen? 

 

5. Griezelige Halloween pompoenen maken

Wie denkt aan Halloween, denkt aan pompoenen. Zelf een pompoen uitsnijden en een kaars in plaatsen is niet alleen een leuke activiteit maar geeft ook een unieke sfeer. Leer hoe je zelf een eigen pompoen kan uithollen met volgend stappenplan.

Halloween pompoenen makenHalloween pompoenen maken
Halloween pompoenen makenHalloween pompoenen maken
Halloween pompoenen makenHalloween pompoenen maken

6. Ga op Halloween speurtocht

Een speurtocht is altijd leuk, maar een Halloweenspeurtocht is natuurlijk de max. Verkleed je samen met de kinderen in een wit spook, een orangje pompoen, een skelet of heks en ga op tocht. Het doel van een speurtocht is om zoveel mogelijk halloween items van je speurkaart af te vinken. Zet dus je speurneus op en ga op tocht.

7. Halloween kleurplaten

Is het weer wat minder om buiten op pad te gaan. Dan kan je ook een leuke tekening maken in thema van Halloween. Zo ben je niet alleen creatief bezig, maar maak je het ook gezellig in huis.

Kleurplaat Halloween HeksKleurplaat Halloween Heks
Kleurplaat Halloween HeksKleurplaat Halloween Heks
Kleurplaat Halloween SkeletKleurplaat Halloween Skelet
Kleurplaat Halloween HeksKleurplaat Halloween Heks
Kleurplaat Halloween Heks PompoenenKleurplaat Halloween Heks Pompoenen
Kleurplaat Halloween SpookhuisKleurplaat Halloween Spookhuis
23 september 2022
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie