BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

Maak een hindernissenparcours in de tuin!

3 kinderen op een fiets, gocart, step aan de startlijn 3 kinderen op een fiets, gocart, step aan de startlijn
Categorie: Buitenspelen

Mooi weer vandaag? Blijf dan niet binnen zitten! Tover de tuin om tot een supercool hindernissenparcours. Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik alle mogelijke voorwerpen en vervoersmiddelen om een uitdagend parcours aan te leggen. Misschien kan je wat vriendjes uitnodigen voor een wedstrijdje op je zelfgemaakt fietsparcours?

Vroem vroem!

Je eerste taak als parcoursbouwer: zorgen voor de juiste vervoermiddelen. Het is tof om verschillende soorten te combineren: een gocart, een step, een fiets, een skateboard … Zo kan je eens afwisselen. Wees wel voorzichtig zodat er niemand moet opgehaald worden door dat andere vervoermiddel, de ambulance!

Safety first!

Op het hindernissenparcours kan het er stevig aan toe gaan. Vergeet zeker je helm niet op te zetten vooraleer je een vliegende start neemt. Hou het veilig! Je kan ook fluohesjes voorzien, extra lichtjes, reflectoren …

Rugnummers knutselen

Om het ‘net als in het echt’ te doen lijken, kan je zelf rugnummers maken. Je hebt hiervoor enkel papier en stiften nodig en eventueel wat toffe stickers of glitters voor de ‘finishing touch’. Vraag veiligheidsspeldjes aan je mama om je knutselwerk aan je t-shirt te hangen.

Maak het parcours

Leef je uit met verkeerslichten, kegels, krijt ... Laat de deelnemers tussen enkele kegels fietsen zonder ze om te stoten, leg een lastige zandstrook aan, teken het parcours met krijt op de grond ... Als je een schommel hebt in de tuin, kan die ingeschakeld worden als extra hindernis.

Aan de finish

Wie de eindmeet bereikt, is sowieso een winnaar! Zorg voor een fantastische finish line. Teken de lijn met stoepkrijt en hang feestelijke vlaggetjes op als versiering. Misschien vind je op zolder nog wel een oude trofee of medaille om uit te reiken aan de eerste?

8 juni 2020
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie