BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

Gespot in The LEGO Batman Movie: The Scuttler & The Joker Balloon Escape!

Gespot in The LEGO Batman Movie: The Scuttler & The Joker Balloon Escape! Gespot in The LEGO Batman Movie: The Scuttler & The Joker Balloon Escape!
Categorie: Binnenspelen

Zot van LEGO & Batman? Dan is the LEGO Batman Movie perfect voor jou! Niets zo leuk als fragmenten uit de film naspelen met één van de LEGO Batman bouwdozen van Fun. LEGO blogger, Peter De Smet testte The Scuttler & The Joker Balloon Escape voor je uit!

Peter De Smet

Maak kennis met LEGO blogger, Peter De Smet. Hij is gebeten door LEGO en durft daar openlijk voor uit te komen. Op sociale media en ver daarbuiten staat hij gekend als "dé LEGO man"

Terug van weggeweest

De eerste LEGO Batman sets dateren al van 2006 maar zo plots ze in het LEGO assortiment opdoken, zo vlug werden ze twee jaar later weer stopgezet. Waarschijnlijk omdat LEGO toen experimenteerde met verschillende series gebaseerd op films zoals Star Wars, Harry Potter en Indiana Jones en er dus keuzes moesten gemaakt worden en knopen doorgehakt.

Jammer voor de fans. Hartverscheurend voor de verzamelaars. Want die eerste oude - op de film van Tim Burton gebaseerde - Batman sets zijn tegenwoordig op de tweedehandsmarkt peperduur geworden!
Gelukkig maakte in 2011 de vleermuisman een terugkeer, deze keer vergezeld van andere bekende superhelden zoals Superman, Wonderwoman, en al hun vijanden in de DC Comics Super Heroes serie.

Maar LEGO bleef toch een liefde koesteren voor dit specifieke figuurtje en gaf ‘m in 2014 een grote bijrol in The LEGO Movie. Daarin mocht de norse stoere held de hoofdfiguur Emmett vergezellen in zijn dolle avonturen door een wereld gebouwd met plastic blokjes. En omdat dat figuurtje zo tot de verbeelding blijft spreken is er nu zelfs een volledige LEGO film aan hem gewijd: The LEGO Batman Movie. Let wel: het is géén vervolg op The LEGO Movie, want die sequel is gepland voor 2019.

As seen in the movie

Het grote voordeel van zo’n film is dat de bedenkers bij LEGO al hun fantasie mogen gebruiken om allerlei voertuigen en decors te bouwen om de film zo visueel verbluffend mogelijk te maken én deze uit te brengen als speeldoos.

Het aantal dozen is momenteel bijna niet meer te tellen, en deze zomer komen er zelfs nog meer in de rekken te liggen! Het is namelijk zo dat wat je in de film ziet ook in het echt kan nagebouwd worden! Je kan dus je favoriete momenten in de film telkens weer opnieuw beleven in het echt!

Je kan ook zelf een draai geven aan gebeurtenissen waar je niet akkoord mee was. En bepaalde scènes anders laten aflopen. Of met verschillende elementen je eigen Batman voertuig maken. Alles is mogelijk met LEGO.

#1. The Scuttler

Eén van die voertuigen die je in de film ziet passeren is The Scuttler, wat er eigenlijk uitziet als een vleermuis die met opgevouwen vleugels over de grond kruipt. En wat zo typisch is aan Batman zit ook in deze set: het is een schat van technische snufjes en verborgen trucjes om de slechteriken van dienst - Poison Ivy en The Joker - te slim af te zijn.

Een vangnet dat je kan wegschieten, uitschuifbare poten, projectielen die je kan afvuren, een super gedetailleerde cockpit én een verborgen raketmotor waarmee Batman door de lucht kan vliegen. Volledig gebouwd met de modernste LEGO technieken en elementen. Een uitdaging voor stoere bouwers!

De figuurtjes die bij deze set zitten, en eigenlijk bij alle LEGO Batman Movie sets, zijn tot in de puntjes verzorgd en héél gedetailleerd weergegeven. De typische karaktertrekken zijn schitterend vormgegeven en de hoofdjes zijn zelfs voorzien van twee gezichtsuitdrukkingen - vooral die van The Joker zijn om van te smullen.

Bij The Scuttler zitten Batman - uiteraard - en The Joker, maar ook commissaris Gordon en zijn dochter Barbara, Poison Ivy en Dick Grayson - wie later Robin zal worden.

LEGO heeft voor de film tal van nieuwe elementjes ontworpen: de Batgordel die Batman rond zijn midden draagt om al zijn trucjes in te bewaren, het haar van The Joker en de lange slippen van zijn jas, het haar en de bril van Robin. En het strikje dat hij rond zijn nek draagt. Wat er toe bijdraagt dat de figuurtjes uit de LEGO Batman Movie stuk voor stuk leuke hebbedingetjes zijn!

#2. The Joker Balloon Escape

Een andere set die ook in het oog springt is: The Joker Balloon Escape: het kleinste doosje uit de hele LEGO Batman Movie reeks met de twee hoofdfiguren uit de film: Batman en The Joker. Een doosje met heel veel felgekleurde LEGO elementjes en een paar leuke details - kijk naar die oude computer - waarmee je de kern van de film eigenlijk al samenvat: de één kan niet zonder de ander.

Ook wie niet gespecialiseerd is in Batman en al zijn vijanden die in de film opduiken - het zijn er héél veel, en ze zijn allemaal al in één of meerdere Batman Comics verschenen - niet kent, komt deze set héél vertrouwd voor. De speelse manier waarop The Joker zijn lugubere plannen wil uitwerken.

Deze keer wil The Joker met een bom de energiecentrale van Gotham opblazen en ontsnappen met felgekleurde ballonnen - weer zo’n typische karaktertrek van de crimiclown.

Daartegenover staat de volledig in het zwart geklede norse Batman die met zijn Batsnufjes probeert The Joker neer te halen.

Kortom: The LEGO Batman Movie is weerom een bron van inspiratie voor talrijke sets en ontelbaar veel speelmogelijkheden. LEGO heeft Batman in zijn hart gesloten en steekt die liefde niet onder stoelen of banken. Alle registers werden opengetrokken om de sets tot in de puntjes te verzorgen en de fans naar hartenlust te bekoren.

6 januari 2017
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie