BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

4 mei, een feestdag voor elke Star Wars fan!

TV met intro van Star Wars film Rogue One TV met intro van Star Wars film Rogue One
Categorie: Verjaardag

Ik ben een grote Star Wars fan en elk jaar kijk ik weer uit naar de 4de mei. Een heuglijke dag voor iedereen die into Star Wars is. Maar waarom speciaal die dag?

Iedereen kent wel de zin “May The Force Be With You”, een soort van groet die in elke Star Wars film wel een paar keer opduikt. Toen Margareth Thatcher in 1979 verkozen werd tot premier van Groot-Brittannië, plaatste de Deense openbare omroep op 4 mei een paginagrote advertentie in The London Evening News met “May The Fourth Be With You, Maggie.” (vrij vertaald: “moge de 4de mei met je zijn”).

En het is door die woordspeling dat Star Wars fans over de hele wereld net op die dag hun feestdag vieren: Star Wars Day. Want zoals de meeste misschien denken is deze dag niet gekozen door de bedenkers van Star Wars, maar wel door de fans zelf. En het zijn de fans die deze dag in leven houden. De grote merken achter Star Wars -inclusief Disney- zijn eigenlijk maar sinds een paar jaar ook in actie gekomen om rond deze dag leuke evenementen te bedenken.

Maak er een feestje van...

Dit jaar is er een extra reden om feest te vieren, want het is dit jaar in mei 40 jaar geleden dat de allereerste Star Wars film in de bioscoop verscheen: Star Wars A New Hope kwam uit in 1977!

Dus ideaal om 40 jaar later heel wat Star Wars versieringen in huis te halen en deze verjaardag uitbundig te vieren.

Vlaggetjes, ballonnen, borden, bekertjes,… Laat je maar goed gaan, het is immers een unieke feestdag!

... met vrienden...

Nodig een paar vrienden uit die ook van Star Wars houden en verwen hen met een hapje en een drankje, misschien ook in Star Wars stijl? Op het internet vind je inspiratie genoeg: Wookiee Cookies, cupcakes met Star Wars figuren versierd, noem maar op. Geef toe: eten uit een Star Wars bord, drinken uit een Star Wars beker in een huis versierd met Star Wars vlaggetjes en ballonnen: Dan voel je je toch “One With The Force”?

... en een film natuurlijk!

Breng je Star Wars feest vervolgens helemaal naar een hoogtepunt met een uniek filmmoment in echte bioscoopstijl.

Suggestie: sinds vorige maand is ook Rogue One, A Star Wars Story uit op DVD. Deze film vertelt het verhaal van een groepje rebellen die er in slaagt de geheime plannen van de Death Star te stelen.

Dat is het ultieme wapen waarmee The Empire volledige planeten met één laserstraal kan vernietigen.

Als je wil kan je zelfs minimarathon houden, want deze film sluit naadloos aan op de klassieker uit 1977, waarmee de cirkel helemaal rond is.  

Maak er een 4de mei van om nooit meer te vergeten! Gordijnen dicht, telefoons uit en haal de popcorn maar boven.

Of bouw lekker zelf.

Naar aanleiding van Rogue One heeft LEGO ook een hele reeks sets uitgebracht waarmee je zelf de scènes kunt bouwen en naspelen. Zoals de U-Wing Fighter en de Strijd op Scarif. Verstop de hoofdfiguren in de buik van de U-Wing en land op de planeet Scarif om de plannen van de Death Star te stelen. Die plannen zitten verstopt in de bunker op het strand.

Deze set is prachtig nagebouwd en lijkt wel op een minidiorama met geheime functies. Laat de toren ontploffen en de poorten gaan open. Je kan ook zelf een einde verzinnen aan de sleutelscène in de Strijd Op Scarif. Alles is mogelijk met LEGO.

En heb je de dag nadien nog niet genoeg van al dat Star Wars lekkers? Dan vier je toch gewoon “The Revenge Of The Fifth”? (een woordspeling op Star Wars episode III: The Revenge of the Sith) Weer een feestje ofwa?

Peter De Smet

Maak kennis met LEGO blogger, Peter De Smet. Hij is gebeten door LEGO en durft daar openlijk voor uit te komen. Op sociale media en ver daarbuiten staat hij gekend als "dé LEGO man"

4 mei 2017
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie