BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

Een piñata op je feestje ofwa?! Zo doe je dat!

Meisje met kleurrijke piñata Meisje met kleurrijke piñata
Categorie: Verjaardag

Een piñata op je feestje ofwa?! Het zal wel zijn! Op een kinderfeestje hoort nu eenmaal een leuke piñata. Het levert je niet alleen leuke foto’s op, maar het is een super leuke activiteit om alle kinderen op het feestje te animeren. En eerlijk: voor volwassenen is het ook de max. Maar hoe breng je nu precies ambiance op je kinderfeest met een piñata? We tonen het je voor in tien kleine stapjes.

#1. Kies je favo piñata uit

Piñata’s heb je in alle geuren en kleuren. Een piñata in de vorm van een kasteel, een drakenpiñata of een lekkere piñatataart? Een ding is zeker: in de piñatawereld heb je keuze te over. Onze favoriet? De ezelpiñata natuurlijk!

#2. Geen piñata zonder snoep!

Hét hoofdingrediënt van een piñata? Snoep natuurlijk! Een belangrijke tip: ga voor snoep die verpakt is in kleine snoepzakjes. Zo hoef je niet alle snoepjes van de grond, of erger nog: uit het gras te gaan rapen. Tweede tip: zorg natuurlijk ook dat er zeker voor alle aanwezige feestvarkentjes één snoepzakje in de piñata zit. Dan kan het vreetfestijn beginnen. ;-)

#3. Vullen maar!

Nu kan je de piñata beginnen vullen. Het voorgemaakt gaatje is goed aangeduid met een witte sticker. Trek de witte sticker af en je kan de piñata al beginnen vullen met snoep.

#4. Party favors

Hoewel snoep een erg belangrijk en gewoonweg niet te missen onderdeel is van een piñata, zijn er nog heel wat andere zaken waarmee je een piñata kan opvullen. Kleine cadeautjes, zogenaamde party favors, zijn bijvoorbeeld ook erg populair op je piñata mee op te vullen. Onze favorieten? Springballen en bellenblazers!

#5. Confetti

Mama’s, deze zullen jullie misschien iets minder leuk vinden, maar een echte piñata heeft ook een goeie portie confetti nodig. Trouwens :als je de piñata buiten ophangt valt de schade achteraf best wel mee. En als het piñatafestijn dan toch binnen plaatsvindt, dan wordt dat gewoon eventjes stofzuigen achteraf. Je hoeft je huis dus helemaal niet van kop tot teen te poetsen vooraleer het feest begint. ;-)

#6. Touwtje

Voilà: de piñata zit nu wel ongeveer vol. Vooraleer je de piñata aan het plafond of in een boom kunt ophangen moet je er eerst nog een touwtje aan vast hangen. Dat is erg simpel. Op de rug van de piñata is een spanbandje voorzien waar je het touwtje makkelijk aan vast kunt maken.

#7. Partyhoedje op!

De piñata kan in de lucht, maar nog even wachten met kloppen! Want piñatapret zonder feesthoedje op? Dat is maar half zo plezierig. Dus zet nog eerst even een partyhoedje op. Dan kan je … bijna beginnen...

#8. Blinddoek op

... want een piñata kapot slaan is dubbel zo spannend met een blinddoek op! Blinddoeken kan makkelijk met een sjaal of handdoek!

#9. Klopper in de aanslag

Om een piñata -en al zeker deze ezel- stuk te krijgen moet je wel wat uit de kast halen.

Een stevige stok om precies te zijn.

Je kunt je stok makkelijk in een feestelijk kleedje stoppen. Door wat crêpe-papier op je stok te kleven kan je al wonderen doen.

Kies voor crêpe-papier in gelijkaardige kleuren die al in je piñata voorkomen. Dat zorgt voor een mooi effect!

Waar wacht je nog op? Hou je klopper maar al in de aanslag!

#10. Klop erop los!

...en klop erop los! Toegegeven: het duurt wel eventjes voor de eerste snoepjes uit de ezel beginnen te vallen. Maar eerlijk: het zou ook maar wat saai zijn moest de piñata al bij de eerste mep tegen de grond liggen natuurlijk.

Met andere woorden: met een piñata op je feest kan je alle kindjes wel eventjes bekoren. Blijkt het wat te moeilijk te zijn met de blinddoek op? Dan laat je die na een tijdje toch gewoon vallen.

#11. En rust

Gelukt? Dan is het tijd om even te rusten en de schade te onderzoeken. ;-)

#12. Smullen maar!

En dan, pas dan, is het moment aangebroken waar alle kindjes naar uitgekeken hebben: het opeten van al dat lekkers! Aanvallen!

26 juni 2020
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie