Staking Bpost : houd rekening met mogelijke vertragingen. We doen ons best om je pakje zo snel mogelijk te versturen! 

BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Profiteer NU › -25% op ALLE zwembaden, spa's en accessoires | Actie geldig t.e.m. 19/06/23

De leukste spelletjes voor in het zwembad

Waterspelletjes in zwembad Waterspelletjes in zwembad
Categorie: Vakantie

In een zwembad beleven kinderen sowieso uren speelplezier. Maar het kan handig zijn om enkele ideeën in het achterhoofd te hebben. Met deze 10 leuke zwembadspelletjes in het achterhoofd slaat de verveling nooit toe! 

1. Ping Pong Bal blazen

De bedoeling van dit spel is om het ping pong balletje zo snel mogelijk van de ene kant van het zwembad naar de andere kant te blazen. Voor elke deelnemer moet er dus één ping pong balletje aan de rand van het zwembad liggen. Alles moet gebeuren met de handen op de rug.  Om verwarring te vermijden is het interessant om ping pong balletjes te voorzien in verschillende kleuren of om op ieder balletje de naam van de deelnemer te schrijven met een (waterdichte) stift. 

Ready, Set, Go!

2. Rarara

Een zeer eenvoudig spelletje maar de kinderen kunnen er zich vaak lang mee bezighouden: onderwater gebrabbel proberen te vertalen. Één persoon kiest een woord en moet dit woord onderwater roepen. Wie het woord kan raden krijgt een punt. De persoon dat na 5 rondes het meeste punten heeft weten te verzamelen wordt de volgende "roeper". 

Wanneer blijkt dat dit erg vlot lukt kan je het ook eens proberen met een zin in plaats van een woord. En wanneer zelfs dat vlot gaat kun je nog altijd proberen de zin of het woord onderwater aan elkaar door te vertellen in een kring. In deze laatste variant zijn er geen punten te verdienen en is er geen winnaar of verliezer maar zijn hilarische situaties gegarandeerd.

3. Zoek de schat op de bodem

Een echte klassieker; iemand gooit een voorwerp in het zwembad dat tot op de bodem zinkt. De 'schat" kan echt alles zijn van een fluitje of gewichtjes, zolang het maar op de bodem blijft liggen en goed te vinden is. Vervolgens moeten 2 kinderen tegen elkaar duiken en op zoek gaan naar de schat. Diegene die het eerst het voorwerp heeft bemachtigd is gewonnen en mag vervolgens de schat verstoppen. Zijn er meerdere deelnemers? Dan is een afvalspel een mogelijkheid waarbij er 1 voorwerp minder in het zwembad gegooid wordt dan het aantal deelnemers.

4. Watergevecht

Soms moeten we het niet verder zoeken. Gewoon een watergevecht met waterpistolen, waterballonnen zoals Bunch-o-Balloons, sponzen ... zijn de max. Nog geen waterspeelgoed in huis? Bestel dan snel en eenvoudig online bij Fun.

5. Door een tunnel duiken

Dit is ook een klassieker. Iemand gaat met zijn benen gespreid in het water staan. De anderen proberen onder water door de benen te zwemmen. Maak het extra leuk door met meerdere personen achter elkaar te staan en een super lange tunnel te maken waar de anderen kunnen doorzwemmen.

Zin in wat competitie? Ook dit spel kan je gemakkelijk een wedstrijd van maken. Maak 2 teams en er gaat van beide teams iemand op de vloer van het zwembad staan met de benen open. Wie het eerst door het poortje heen heeft gezwommen, heeft gewonnen!

6. Balanceren

Op een mat of luchtmatras in het water kan je uren dobberen en relaxen. Maar heb je al eens geprobeerd om op te gaan staan en je evenwicht te bewaren? Neem er een timer bij en diegene die het langst zijn evenwicht kan bewaren en op de mat blijft staan is gewonnen. Je kan ook 2 matrassen in het water te leggen en moeten proberen om de tegenstander zo snel mogelijk van de andere mat te duwen.

 

7. Speel waterpolo of trefbal

Ben je met een grote groep dan is het altijd leuk om een spel te spelen in 2 teams. Als je een voldoende groot zwembad hebt kan je trefbal of waterpolo spelen. Bij beide spellen splits je de groep op in 2 teams. Bij trefbal moet je een persoon van het andere team proberen te raken met de bal. Diegene die geraakt wort valt af en moet het spel verlaten. Bij waterpolo moet je geen persoon raken maar moet je scoren in het doel aan de tegenovergestelde 

Voor beide spelen is een opblaasbare strandbal ideaal, deze komen niet te hard aan. Voor extra waterpret kan je ook waterballonnen kunnen gebruiken. Gegarandeerd dikke fun!

 
 
8 mei 2022
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie