BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

De 7 leukste spelletjes om buiten te spelen

Twee kinderen spelen buiten in de avondzon Twee kinderen spelen buiten in de avondzon
Categorie: Buitenspelen

Voor het ene kind is het een bal, voor het andere een grote Vier-op-een-rij. Welk buitenspeelgoed de grote favoriet is, valt zo dus moeilijk te benoemen. Wij zijn zeker van deze zeven allerleukst bevonden spelletjes. Probeer ze allemaal uit!

#1. Reuzenspellen

Houten speelgoed in het groot zijn een voltreffer voor buiten. Denk maar aan een werpspel, croquet, vier op een rij, sjoelbak of mikado. Zijn jullie met meerdere vrienden? Dan is het zeker eens wat anders om het touwtrekken uit te testen op de wet van de sterkste. 

#2. Leren goochelen

ltijd al willen leren goochelen? Het mooie weer is de ideale tijd van het jaar. Want om te jongleren heb je nu eenmaal plaats nodig. En die plaats heb je buiten! Haal een set jongleerkegels of diabolo in huis en je kunt meteen aan de slag. Na een beetje oefenen ben je in staat om je vriendjes en vriendinnetjes te verbazen met de nieuwe trucjes die je geleerd hebt.

#3. Buitenkermis

Voor een verjaardagsfeestje is het altijd prettig om de kinderen zich even aan elkaar te laten meten. Wie is de snelste in duo wanneer ze aan elkaar zijn vastgebonden? Wie loopt het snelst in een zak of wie gooit er van de keer alle blikjes omver? Er zijn voldoende leuke spelletjes om er een onvergetelijke kermisnamiddag van te maken.

#4. Balspelletjes

Samen voetballen – met een echte goal, of samen basketballen – met een echte ring… balspelletjes scoren ook altijd. Heb je ze liever in een kleinere vorm, dan kun je buiten bowlen of petanque spelen.

#5. Waterpret

De ballon het langst in de lucht houden met behulp van een waterpistool, een waterballonnengevecht of een waterparcours waar scheepjes doorheen kunnen? Als het warm is, er echt niets plezanter om zoveel mogelijk water te verbruiken.

 

#6. Tikkertje of verstoppertje

Schipper mag ik overvaren, 1-2-3-piano, maar bovenal verstoppertje en de verschillende varianten op verstoppertje. Wanneer kinderen het buitenspeelgoed echt beu zijn, dan zijn dit echt de leukste kinderspelletjes. 

 

#7. Trampoline springen

Het is ontspannend en geweldig goed voor de conditie, en dat voor de hele familie. Op de trampoline springen is echt reuzeleuk, en je bent er samen gewoonweg niet vanaf te krijgen. Ook hier kan je zelf spelletjesvarianten inbouwen. Kopje rollen, om ter hoogt springen of enkele turnoefeningen? Het kan allemaal.

Weet je het even niet meer of zijn de kinderen wel erg snel verveeld. Neem er de lijst nog even bij. Ongetwijfeld ontdek je weer een spelletje dat je voorheen nog niet speelde. En o ja, het is voor de ouders zeker ook toegestaan om je te laten gaan en mee te spelen. 

3 juni 2019
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie