Staking Bpost : houd rekening met mogelijke vertragingen. We doen ons best om je pakje zo snel mogelijk te versturen! 

BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Profiteer NU › -25% op ALLE zwembaden, spa's en accessoires | Actie geldig t.e.m. 19/06/23

Feest! De nieuwe LEGO sets zijn er!

Batman signaal Batman signaal
Categorie: Binnenspelen

Hoera, de nieuwe LEGO sets zijn er!

LEGO blogger, Peter De Smet testte met plezier The Ultimate Batmobile voor je uit!

Peter De Smet

Maak kennis met LEGO blogger, Peter De Smet. Hij is gebeten door LEGO en durft daar openlijk voor uit te komen. Op sociale media en ver daarbuiten staat hij gekend als "dé LEGO man"

Dat gevoel dat je ervaart wanneer je een nieuwe LEGO-doos opent .... Telkens opnieuw een feest! Wel, in juni komen er weer een pak nieuwe LEGO-sets uit. Feestje bouwen dus! Ook van de LEGO Batman Movie verschijnen er nieuwe dozen, met als vlaggenschip de 70917 The Ultimate Batmobile. Hoe subliem ik The Ultimate Batmobile vind, ontdek je hier.

#1. Batman en The Ultimate Batmobile

Ik vraag me af welk voertuig het beste zou passen bij Batman, als je stelt dat voertuigen, en auto’s in het bijzonder, een verlengde zijn van iemands persoonlijkheid. LEGO heeft hierop een heel passend antwoord gegeven met de 70917 The Ultimate Batmobile. Ik heb de Batmobile al even op voorhand mogen uitproberen. Ik moet zeggen dat ik me twee dagen kostelijk geamuseerd heb met de opbouw ervan. Het resultaat was een ferm uit de kluiten gewassen voertuig.

Het is zo dat in The LEGO Batman Movie bijna elke slechterik een eigen auto heeft. Zelfs Bane die in 70914 Bane Toxic Truck Attack met zijn oranje jeep door Gotham City raast en met z’n giftige bommen en raketten niet veel goeds van plan is. Batman wil niet onderdoen voor zijn vijanden, dus dan kan hij in bijna niets anders rondrijden dan in een indrukwekkende Batmobile.

#2. The Ultimate Batmobile ontleed

In feite bestaat The Ultimate Batmobile uit vier verschillende voertuigen: de Batmobile, de Batcycle bestuurd door Robin, de Batwing met Batgirl aan de stuurknuppel en de Battank voor de in batkostuum uitgeruste Alfred.

De Batmobile zou op zich al een leuke set zijn. De grill op de voorkant doet wat aan een ouderwetse stoomlocomotief denken. Uit de talrijke schietfuncties blijkt dat het voor Batman deze keer echt menens is!

De Batcycle van Robin kun je langs de achterkant in de Batmobile schuiven waardoor het lijkt dat Robin achter Batman zit in de cockpit. Daarnaast kun je de Battank ook op een vernuftige manier achter de Batmobile vastklikken. Die heeft een verborgen ruimte waarin je alle wapens van de figuurtjes kan verstoppen, namelijk Batarangs voor Batman en Batgirl met daarnaast Katana’s, ook wel gekend als scherpe ninjazwaarden, voor Alfred. Het dak van de Battank kun je vastklikken aan het dak van de Batmobile, zodat je beide kunt opheffen zonder dat ze uit elkaar vallen. En daarop klik je dan de Batwing vast. Dit is een klein maar gedetailleerd, weergegeven vliegtuigje dat uitgerust is met twee springfired missiles. Met alle vier voertuigen samen heb je een gigantisch en stevig gebouwd gevaarte als resultaat waarmee je door het huis kunt racen, vlammen, schieten ... Geweldig!

#3. De strijd

In deze set nemen Batman en zijn vrienden het onder andere op tegen Polka-Dot Man, die eigenlijk beter de naam, Confetti Man, zou krijgen met z’n felgekleurde stippen op z’n kostuum. Feestje ofwa?!

De andere tegenstanders van Batman en co zijn The Wicked Witch of The West en haar Flying Monkees die recht uit het Land van Oz zijn gevlogen. Niet dat deze kornuiten tegen the Ultimate Batmobile, met z'n kanonnen, springfired missiles en talrijke andere raket projectielen, zijn opgewassen. Integendeel. Zelfs met zwarte toverkunsten kun je hier weinig tegen beginnen.

#4. Prijs-kwaliteit

Is de prijs van LEGO's Utlimate Batmobile subliem? Wel, je haalt voor dat geld wel een kanjer van een doos in huis met 4 originele LEGO-voertuigen die op een vernuftige manier in elkaar passen tot een grote, stevige Batmobile. Het antwoord op de vraag of de prijs subliem is, is dus 'JA!'. 

#5. De personages

Bovendien zijn de figuurtjes die de voertuigen besturen ook de hoofdfiguren uit de film: Batman, Robin, Alfred en Batgirl. Als je verliefd kunt worden op een LEGO-figuurtje is het wel op die laatste.

Daarnaast krijg je nog Polka-Dot Man, die met zijn kleurrijke verschijning een leuk contrast vormt met de donkere wereld waarin Batman en The Wicked Witch of The West met twee Flying Monkees vertoeven.

Alle opgesomde figuurtjes vind je in geen enkele ander Batman Movie set. De twee vliegende apen hebben zelfs elk een afzonderlijke gezichtsuitdrukking, zodat je ineens vier nieuwe verschillende figuurtjes hebt! Samen met de vier hoofdrolspelers kom je aan acht figuurtjes in totaal!

#6. Het flitsende batsignaal

Wat ik persoonlijk het coolste vind aan deze doos is een echt werkend batsignaal! Je kunt met het licht een vleermuis op de muur van je kamer schijnen zoals in de Batman avonturen; Fun verzekerd!

Je hebt het wel al door: het is met zeker de moeite om deze set in huis te halen! Hoe subliem is deze LEGO Ultimate Batmobile dus? Zo subliem als maar kan. En oja, het is binnenkort Vaderdag. Wees er maar zeker van dat vele papa’s maar al te graag mee zouden bouwen! Dat is dus feest voor twee!

1 juni 2017
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie