BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Zo wordt Trick or Treat op Halloween nog leuker!

Vier verklede kinderen trick or treat halloween Vier verklede kinderen trick or treat halloween
Categorie: Halloween

Het leukste aan Halloween is verkleden. Of wacht… het allerleukste is de halloweentocht om snoepjes te verzamelen of anders gezegd: trick or treat! Om te gaan trick or treaten heb je verschillende spulletjes nodig. Een toffe lantaarn die de weg verlicht, een kostuum natuurlijk en een mandje om de snoepjes in te stoppen. Als je kindjes aan de deur verwacht, zorg dan ook dat de voordeur mooi versierd is en dat je een griezelig grote schaal met lekkers klaar hebt staan.

1. Geen lekkers zonder gepaste outfit!

Hoe vangen je kindjes de meeste snoepjes? Juist: door zich mooi op te doffen voor de trick or treat Halloween snoepjesjacht. Met wat witte schmink op het gezicht van je zoontje, een paar neptanden met punten en een gek vampierenkostuum haalt hij met gemak allerlei lekkernijen op. En je dochter? Die ziet er net een echte heks uit in haar vrolijk heksenkostuumpje. Of kleed je kids als schattige pompoenen. Daar geven de buren vast veel snoepjes voor!

Tip! Vampieren, heksen, zombies en andere griezels gaan er natuurlijk in de avonduren op uit voor een trick or treat halloweentocht. Als je op pad gaat in het donker, dan is veiligheid heel belangrijk. Veel kostuums zijn zwart en vallen wat minder op. Daarom geef je de kindjes best een griezelige spooklantaarn mee. Deze dwaallichtjes maken de tocht nog spannender. Of wat dacht je van reflecterende stickers in halloweenthema? Deze plak je zo op een heksenhoed of vampiercape. Veilig, hip en spookachtig!

2. Vertrek op tocht.

Trick or treat draait om het ophalen van snoepjes in de buurt. Maar in een halloweenkostuum zitten doorgaans geen zakken. En om nu alles in de handjes te houden… Daarom kies je best voor een superhandig mandje of tasje. De emmertjes in pompoen- of doodskopdesign zijn groot genoeg voor bakken snoep en ze passen perfect bij het hele kostuum. Snoep of je leven! En hup er zit weer wat lekkers in het mandje.

Trick or Treat tochtTrick or Treat tocht

4. Laat zien dat je meedoet aan de halloweengekte

Doe je mee aan de trick or treat Halloween snoepjesjacht? Laat dat dan aan je huis zien. Met een groot spandoek bijvoorbeeld waarop staat: “Enter if you dare!”. Zo weet iedereen dat zij gerust – als ze durven – aan de deur mogen rammelen. Ook enge pompoenen, kettingen, spoken en andere versieringen helpen mee.

Als de deurbel gaat en je ziet een groepje kindjes voor de deur staan. Die mag je best wat schrik aanjagen. Zo zie je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Stoere, oudere kids jaag je schrik aan met een eng clownsmasker. Deze zet je gemakkelijk op en af. Komen er kleintjes aan de deur, dan doe je de deur beter open als heks of in een schattig pompoenkostuumpje. Als de kindjes niet gillend zijn weggehold bied je ze uiteraard een snoepje aan in een grote griezelmand. Dat presenteert helemaal in stijl. Je mag kinderen ook zelf een snoepje laten grabbelen… maar vertel er wel bij dat die vingertjes er niet per ongeluk in zijn beland, want hebberige graaiers worden bestraft. Stop om je woorden bij te zetten wat nepvingers met bloed tussen de snoepjes. Zeker dat je er een gil mee uitlokt.

Trick or Treat tocht HalloweenTrick or Treat tocht Halloween
Trick or Treat tocht HalloweenTrick or Treat tocht Halloween
Trick or Treat tocht HalloweenTrick or Treat tocht Halloween

7. Geen snoep? Dan mag je een streek uithalen!

Doen de volwassenen wel mee aan Halloween maar krijgen de kids niets lekkers aan de deur? Dat kan natuurlijk niet! Laat maar even zien hoe eng je bent en laat je tanden even zien. Een eng nepgebit helpt vast. En anders kun je nog even met een bijltje zwaaien. Dan rennen ze vast wel naar binnen om snel wat lekkers voor je uit te zoeken.

Trick or Treat tocht HalloweenTrick or Treat tocht Halloween

De snoepjesparade langs de huizen is echt een hoogtepunt voor veel kindjes. Eng verkleed halen ze met gemak snoepjes op in hun pompoenmandje. En dankzij de lampjes en reflecterende stickers zien ze er spookachtig uit en worden ze goed gezien op straat. Want Halloween mag best griezelig zijn, zolang het er maar veilig aan toegaat. Als ouders maak je er natuurlijk ook een beetje werk van met versieringen in en om het huis, een kostuum of eng masker en misschien wat griezelige geluidseffecten erbij. Denk hierbij aan piepende deuren, rammelende kettingen of eng gelach. Natuurlijk mag je die geluiden ook allemaal zelf maken. Benieuwd naar nog meer halloween activiteiten, lees dan zeker de andere blogposts.

2 september 2022
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie