BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Kinderfiets maten

Van de eerste pogingen in balans te blijven tot de eerste zelfstandige fietstocht, is een lange en spannende weg. Maar met hedendaagse kinder- en loopfietsen kunnen kinderen tegenwoordig al snel nadat ze hebben leren lopen, de eerste stapjes in de wereld van het fietsen zetten en zich voorbreiden op hun toekomst op twee wielen. En om de kleintjes de juiste fiets aan te kunnen bieden, hebben wij een omvangrijk assortiment van kinder- en loopfietsen voor elke leeftijd.

Hoe koop je een kinderfiets op maat?

Meten is weten, toch? En schoenen koop je ook niet twee maten te groot of te klein, want dat loopt sowieso fout af. Ook fietsen koop je best op maat om je kleinste comfortabel en vooral veilig te leren fietsen.

 • Alle begin is moeilijk. Daarom starten de kleinsten van 9-12 maanden met een loopwagen. Evenwicht houden lukt nog niet altijd voor deze leeftijd, dus daarom zijn de extra wielen zeker welkom. Zo leer je hen wel al spelenderwijs omgaan met iets wat op een fiets begint te lijken.
 • Vanaf 18 maanden tot 2 jaar mag je best die benen beginnen trainen door een loopfiets, driewielertje of trapvoertuig te kopen. Het evenwicht houden en pedalleren is soms nog wat te moeilijk; daar komt het extra evenwicht van het derde wiel als steun. Gewoon nog de techniek van de pedalen onder de knie krijgen en de volgende flandrien is misschien geboren.
 • Vanaf 2 of 3 jaar is het tijd voor de eerste echte fiets. Maar kies wel nog altijd een fiets met kleine wieltjes: zo kunnen ze gemakkelijk met hun voeten bij de grond. Remmen is namelijk soms nog moeilijk voor de kleine handen en echt stuurvast zijn de brokkenpiloten ook nog niet. Veiligheid boven alles op dit moment!
 • Vanaf je kleinje boven een meter uitgroeit en tussen de 3 en 6 jaar oud is. Dan kan je eigenlijk al afstuderen aan de fietsuniversiteit door een fiets op de groei te kopen. Een tussenmaat met afstelbaarheid is al een oplossing. Let wel op: je kind op een fiets forceren is nooit een goed idee; soms loont het om geduld te tonen en het kind zelf zijn interesse te laten volgen. Automatisch zal het opkijken naar vriendjes met een grotere fiets en zelf een versnelling hoger schakelen.
 • Van 6 tot 12 jaar en vanaf 110 centimeter zal je de fiets steeds vaker moeten afstellen. Groeien dat ze doen! Gelukkig hebben deze fietsen altijd een goeie afstelbaarheid waardoor het fietsje lang genoeg meegaat. Laat je dochter of zoon zeker meekiezen, want geloof ons: ze worden steeds kieskeuriger als het op hun fiets aankomt. 
 • Vanaf 12 jaar spreken we al niet meer over fietsjes maar over fietsen. 28 inch betekent een lichaamslengte van meer dan 158 centimeter en dat is al bijna even groot als een kleine mama!

Een overzicht

Een overzicht met alle fietsmaten en welke leeftijd daar bij hoort.

 

Leeftijd van Leeftijd tot Inch Lichaamslengte
18 maanden 2 jaar 10 inch 86 - 92 cm
2 jaar 3 jaar 12 inch 92 - 98 cm
3 jaar 4 jaar 14 inch 98 - 104 cm
4 jaar 5 jaar 16 inch 104 - 110 cm
5 jaar 6 jaar 18 inch  110 - 115 cm
6 jaar 8 jaar 20 inch 115 - 125 cm
8 jaar 10 jaar 24 inch 125 - 145 cm
10 jaar 12 jaar 26 inch 145 - 158 cm
+12 jaar   28 inch +158 cm

Kies de juiste fiets!

De juiste maat gevonden voor jouw kleine? Zoek dan samen de mooiste fiets uit, want als je kind mag meekiezen zal die alleen maar trotser zijn. En een trots kind beleeft meer plezier aan fietsritjes met het ganse gezin.

 • Loopwagen: De jongsten gaan zich hier zeker mee uitleven. Baby’s houden zich staande en duwen de loopwagen voort. Beweging en spelplezier in één dus. De loopwagen is met lichtjes en geluid ook interactief.
 • Driewieler: Een driewieler leert je kind tegelijkertijd trappen, sturen en remmen. Zijn of haar coördinatiegevoel zal dag na dag verbeteren. Een driewieler met duwstang is zeker handig omdat kinderen daardoor over een grotere afstand kunnen voortbewegen. 
 • Loopfiets: Een loopfiets is een ideale voorbereiding op een echte fiets. Het helpt bij de fysische ontwikkeling van je kind en het evenwichtsgevoel. We raden de aankoop van een loopfiets aan, waarom dat lees je hier.
 • Kinderfiets: De kinderfiets gaat weer een stapje verder dan de loopfiets. Omdat veiligheid bij Fun centraal staat zijn deze voorzien van steunwielen achteraan. Je ziet, bij Fun zit je goed. Speur dus rond in ons gamma en laat je kind naar hartenlust rondrijden. We geven ook tips om te leren fietsen. Wil je je kleine spruit meenemen op de fiets, kijk dan zeker naar onze fietsstoelen. Bekijk naast onze fietsen zeker go-carts en onze steps & boards.
 • Go-cart: Al sinds de jaren ’50 zorgen trapauto’s voor een leuke ervaring bij kinderen. Iedereen kent ze en bijna iedereen heeft er vroeger opgezeten, lekker rondscheurend in de wijk. Een go-cart staat garant voor veel speelplezier. Bij Fun hebben we een mooi assortiment met verschillende types voor elk profiel. Waarom je precies voor een go-cart moet kiezen, lees je hier. We hebben ook tractors, elektrische voertuigen en trikers. Word een echte held op drie of vier wielen!
 • Steps & boards : Dit is voor de avontuurlijk aangelegde types, de allesdurvers, de stoere jongens en meisjes. Blitse borden, coole skates en funky steps. We hebben voor ieder wat wils. Maak snelheid en doe tricks, maar hou het altijd veilig. Zorg zeker voor de nodige skatebeveiliging: koop een helm en knie-, elleboog- en polsbeschermers. Let op: wie sneller dan voetgangers gaat, moet de regels volgen die gelden voor fietsers. Op het fietspad en de rijbaan is verlichting altijd verplicht als het donker is of bij mist.
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie