Een trampoline is geen kleine investering en daarom wil je het zo goed mogelijk beschermen. Door guur weer en speelse kinderen krijgt het ook best wel wat te verduren. Om nog langer van de trampoline te genieten, geven we je 8 bruikbare tips mee die de levensduur alleen maar verlengen.
Wat is de voornaamste eigenschap van de trampoline? De vering natuurlijk! Om de veren zo goed mogelijk te beschermen tegen het slechte weer voorzie je het best een beschermrand. Twee vliegen in één klap, want zo ben je als gebruiker ook beter beschermd bij een val.
Als in de herst de bladeren vallen, zie je eigenaars van een zwembad steevast een afdekhoes spannen. Hetzelfde geldt voor een trampoline: een afdekhoes kan je eenvoudig en snel de nodige bescherming tegen alle weerselementen geven. Bij hevige regenval, sneeuw of hagel dus zeker aan te raden!
Misschien heb je al eens een filmpje gezien van een trampoline die door rukwinden wordt gegrepen? Geloof ons: als eigenaar is dat helemaal niet grappig en gelukkig is dat eenvoudig te voorkomen. Koop een ankerset en je bent voor een kleine kost zeker dat je trampoline blijft staan. Geen overbodige luxe!
Eentje die je hopelijk niet duizend keer zal moeten herhalen: schoenen uit op de trampoline! Maak duidelijke afspraken met je zoon of dochter en leg uit wat de gevolgen voor hun favoriete speelgoed zijn als ze deze niet nakomen. Wedden dat ze dan braafjes hun schoenen uitdoen?
Als je de ruimte hebt, is het altijd verstandig om de trampoline binnen op te bergen tijdens de wintermaanden. Zoals gezegd maakt een afdekhoes al een wereld van verschil, maar als je de trampoline helemaal kan afschermen van het winterweer, is dat natuurlijk de beste oplossing voor een langere levensduur.
De trampoline is een gebruiksvoorwerp, dat weten we. En net als andere gebruiksvoorwerpen wordt die wel eens vuil. Denk aan aarde, gras, zand, een beetje appelsap van tijdens het verjaardagsfeestje … Het is een utopie om het altijd kraaknet te houden probeer toch zo vaak mogelijk alle vuil van de trampoline te verwijderen.
Als je de trampoline niet opbergt tijdens de winter kan je toch maatregelen nemen. De afdekhoes houdt veel tegen, maar denk zeker ook aan het gewicht van sneeuw dat zich snel kan opstapelen. Zo rekken de veren uit en verlies je een beetje sprongkracht in de zomer: toch maar liever alle sneeuw ruimen dus.
Is er toch schade? Geen paniek! Als je schade ziet aan het randkussen of aan de springmat bijvoorbeeld, kan je die altijd vervangen. Zo blijft het volledige toestel in de beste en meest veilige staat. De gouden regel is dat je liever te vroeg vervangt dan te laat.
Een afdekhoes houdt het springdoek en de beschermrand schoon. Door de beschermhoes wordt je trampoline beschermd tegen de weersomstandigheden en zullen de beschermranden, veren en de springmat langer meegaan.
Iedere Berg trampoline heeft een bijpassende Berg afdekhoes. Deze hebben grote waterafvoergaten zodat het water weg kan lopen na een bui. De hoezen zijn stevig en gemaakt voor een lange levensduur. We hebben ook beschermhoezen voor Avyna trampolines in ons gamma.
Een ankerset zorgt ervoor dat je trampoline ook bij extreem weer stevig aan de grond staat. We raden een ankerset aan omdat je onverwachte en jammerlijke schade zo kan voorkomen. Het zorgt ook voor extra veiligheid wanneer je kids op de trampoline springen.