Ben je nog niet voor de volle 100% overtuigd van een inbouwtrampoline? Om je over deze laatste drempel te helpen geven we alle voor- en nadelen mee. En als je helemaal overtuigd bent laten we je niet in het wilde weg een put graven om je trampoline in te graven. In 5 efficiënte stappen bereik je het mooiste eindresultaat.
Laten we eerlijk zijn: een trampoline is al een behoorlijke investering om je kinderen de tijd van hun leven te bezorgen. Het is dan ook niet onlogisch dat je er alles wil uithalen. Daarom moet de trampoline aantrekkelijk en toegankelijk zijn op elk moment en dan kiest men vaak voor ingraven. Maar zijn er ook nadelen?
Een overzichtje:
Overtuigd? Volg dan zeker ons 5-stappenplan.
Toch liever niet ingraven? Volg dan de stappen om een opbouwtrampoline te plaatsen.
Een goeie voorbereiding zorgt voor minder kopzorgen tijdens de volgende stappen. Maak een mooie cirkel (touwtje aan een stok in het middelpunt) met dezelfde diameter als je trampoline met de hulp van een spade, een kruiwagen en eventueel enkele goeie vrienden?
Bijna tijd om de handen uit de mouwen te steken. Aan de hand van onderstaande tabel zie je hoe breed en hoe diep de put moet zijn. Op dit moment is het altijd beter om te dubbelchecken of je informatie klopt; kijk zeker ook eens naar de informatie die bij je trampoline wordt geleverd.
Graaf er op los. Maar hou wel in het achterhoofd: de put moet uiteindelijk een komvorm hebben dus het diepste punt komt in het midden en zo werk je gestaag toe naar de randen. Laat je hier maar zien van je meest perfectionistische kant.
Tip: graaf eerst wat te weinig uit in de breedte. Is de put niet breed genoeg? Geen probleem, schraap nog wat aarde af. De put kleiner maken is heel wat moeilijker.
Het moment van de waarheid. Je monteert het frame in de put en controleert of er overal genoeg marge is in de put, anders schraap je nog wat af. Alles mooi waterpas plaatsen en dan is het tijd om de trampoline volledig op te bouwen.
Afwerken met een veiligheidsnet. We weten allemaal dat een trampoline gemaakt is voor echte durfals die de wildste sprongen willen maken. Een veiligheidsnet behoedt voor pijnlijke valpartijen en kan je afzonderlijk of in combinpaketten aankopen. Better safe than sorry, niet? Enkel goed letten op de afmetingen van het net en je bent helemaal klaar!
Indien er bepaalde zaken onduidelijk zouden zijn hebben we nog een handige instructievideo over hoe je een trampoline moet ingraven.
We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij de keuze voor een opbouw- of inbouwtrampoline door alle voor- en nadelen op te sommen. En als je je trampoline succesvol hebt ingegraven door ons stappenplan te volgen: veel springplezier!
Zo, nu ben je klaar en kunnen je kids naar hartenlust springen en hoef je je als ouder minder zorgen te maken.
Wist je dat: trampolines zijn heel goed voor je conditie, behendigheid en evenwicht. Minder tv en computergebruik, meer avontuur buiten!
Nog vragen over het ingraven van trampolines? Contacteer gerust onze klantendienst. Zij helpen je graag verder!