Niet elke tuin is gelijk. Dan is het ook logisch dat er verschillende formaten en vormen van trampolines bestaan, niet?
Maar er komt meer bij kijken dan de keuze tussen groot of klein. Net daarom hebben we voor jou alle aandachtspunten hieronder handig opgelijst.
De eerste vraag die je je moet stellen bij de aankoop is of je een inbouw- of opbouwtrampoline wil. Die keuze heeft namelijk de grootste gevolgen voor alle andere eigenschappen en je gebruikservaring.
Tijd voor pro’s en contra’s!
Eerst en vooral: de opbouwtrampoline. Dat zijn alle trampolines die je op poten boven de grond zet en dan moet je denken aan de volgende dingen:
Wat zijn de voor- en nadelen van inbouwtrampolines? Je zorgt voor een grote put zodat het springoppervlak gelijk komt met de grond en dat betekent:
Een opbouw trampoline staat van de grond. Om de veiligheid te garanderen is er bij quasi alle opbouw trampolines een veiligheidsnet inbegrepen. Bij een opbouw trampoline moet er niet gegraven worden waardoor de trampoline ook sneller verplaatst kan worden.
Een inbouwtrampoline hindert het zicht in de tuin minder. Kinderen kunnen eenvoudiger op de trampoline geraken en ervaren dezelfde ervaring als bij opbouw trampolines. Let wel dat er in de tuin gegraven zal moeten worden. Lees hier hoe je te werk gaat om een inbouw trampoline in te graven.
Wij durven wedden dat 99% van alle trampolines die je bij vrienden hebt gespot rond is. Uit de band springen kan je dus door een rechthoekige versie te kiezen. Wat de voor- en nadelen zijn? Hierzo:
Kies je één van onze favoriete ronde dan:
Toch één van onze mooie rechthoekige trampolines dan:
Trampolines met een ronde vorm zijn het meest populair. Dit type is gebruiksvriendelijk en het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld. Bij een ronde trampoline ben je meestal ook geneigd om sneller in het midden te springen. Misschien wil je eerder dit type aanschaffen om net dat tikkeltje extra veiligheid te voorzien voor je kinderen.
Ronde vormen kunnen misschien te veel plaats in je tuin innemen waardoor je eerder voor deze optie zal gaan. Heb je een kleinere tuin? Denk dan na om een rechthoekige trampoline aan te schaffen.
Groter is niet altijd beter: je moet toch ook het juiste gereedschap voor de juiste klus kiezen? Voor zowel inbouw- als opbouwtrampolines die rond of rechthoekig zijn, lijsten we handig op wat we verstaan onder klein, middelgroot en groot. Dan rest jou enkel de taak om te kiezen!
Je hebt gekozen voor een ronde opbouwtrampoline? Snel opgezet, makkelijk opbergbaar, veel draagkracht: check! Nu enkel nog het formaat:
Heb je toch een ronde inbouwtrampoline gekozen omdat je zeker bent van frequent gebruik en je je zicht heel netjes wil houden. Dit zijn de mogelijke formaten om uit te kiezen:
Een trendy, rechthoekige inbouwtrampoline gekozen? Je bent zeker van strakke lijnen in de tuin én de ervaren springers merken het verschil. Enkel nog kiezen tussen middelgroot en groot:
Helemaal overtuigd van je keuze en de bestelling al geplaatst? Kijk al een stapje vooruit en lees hier hoe je een inbouwtrampoline moet ingraven of hoe je een opbouwtrampoline veilig kan plaatsen. Veel succes!
Hopelijk hebben we jullie goed op weg kunnen zetten bij de keuze van een trampoline. Geen sprong in het ongewisse; dat begrijpen we. Toch nog bijkomende vragen? Aarzel niet om ons te contacteren om alle informatie die je maar wenst te krijgen. Tot gauw!