BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

Trampoline kopen

Een trampoline kopen: Waar moet ik op letten?

Een trampoline kopen is meer dan enkel aan de kassa passeren. Voor je weet of je een veilig en kwaliteitsvol product in handen hebt moet je zeker een aantal dingen checken. Wat precies? Dat leggen wij graag even uit.

beschermrand trampolinebeschermrand trampoline


Randkussen

Safety first. Daarom is een breed, dik en stevig randkussen erg belangrijk. Een brede rand zorgt ervoor dat alle veren van de trampoline mooi afgeschermd zijn. Een goeie dikte van minstens drie centimeter beschermt je kinderen beter bij een val op het randkussen. En je kiest het best ook stevig materiaal zodat het kussen weer en winter moeiteloos doorstaat.

trampoline springmattrampoline springmat


Naden Springmat

Tweede aandachtspunt is natuurlijk de springmat zelf. Wil je voorkomen dat je die snel moet vervangen en dus extra kosten moet maken, dan vraag je het best na hoeveel keer de naden zijn gestikt. Onze richtlijn is 6 tot 8 keer: dan ben je zeker van een duurzame springmat die niet na een seizoen frequent gebruik al begint te scheuren.

trampoline frametrampoline frame


Frame

Het derde component van een trampoline is het frame. Alle buizen en buiswanden moeten erg stevig zijn: zo kan je met véél vertrouwen de zotste waaghalzerij uithalen. Let op de dikte en zwaarte van de buizen en hoe alles met elkaar verbonden is. Gouden regel: hoe dikker en zwaarder de buizen, hoe stabieler.

trampoline gewichttrampoline gewicht


Gewicht

Ook gewicht is een hele belangrijke en wel op twee manieren. Enerzijds het totale gewicht van je toestel. Zoals net vermeld is voor een keer zwaarder beter. Dat biedt stevigheid, stabiliteit en veiligheid. Maar ook het maximale toegelaten gewicht is een doorslaggevende factor. We weten allemaal dat je kinderen zelden alleen springen. Of misschien waag jij ook eens een sprong?

trampoline verentrampoline veren


De veren

Je springkracht krijg je door de veren van de trampoline. Wil je veel springkracht waar je lang van kan genieten? Kies dan voor een trampoline met veel én lange veren. Lange veren geven je namelijk meer springkracht en hebben een langere levensduur. En hoe meer veren, hoe meer gewicht de trampoline kan hebben.

trampoline potentrampoline poten


De poten

De fundering mag je ook nooit onderschatten. Buisdikte en gewicht hebben we al vermeld, maar ook de vorm van de poten maakt veel verschil. Het liefst wil je gebogen poten met twee steunpunten, want die voorkomen dat je trampoline gaat schuiven. Als je hoog in de lucht hangt, is dat wel het laatste wat je wil zien gebeuren.  

beschermrand trampolinebeschermrand trampoline


Veiligheidsnet

Safety first, maar we sluiten ook graag af met veiligheid. Elke opbouwtrampoline moet verplicht voorzien worden van een veiligheidsnet. Bij het minste mankement aan dat net, koop je echt beter een nieuw exemplaar. Een kleine investering voor een groot gevoel aan veiligheid. Daarom raden we ook bij de inbouwtrampolines aan om een veiligheidsnet aan te schaffen. Gezond boerenverstand, nietwaar?

Zo, dat is dat. Met deze 7 tips voor het kopen van een trampoline kom je al een heel eind. Veilig, duurzaam en vooral zorgeloos springen doe je uiteindelijk door gericht productonderzoek zoals dit! Een kritische consument kunnen wij alleen maar toejuichen.


Ook interessant

trampoline plaatsentrampoline plaatsen
trampoline ingraventrampoline ingraven
trampoline veiligheidtrampoline veiligheid
trampoline beschermentrampoline beschermen
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie