Oké, je hebt beslist welke trampoline je in huis haalt maar hoe moet je die nu opzetten? Omdat wij veiligheid erg belangrijk vinden, maken we een stappenplan zodat je zeker niks vergeet. Veel van deze stappen gelden voor zowel inbouw- als opbouwtrampolines, maar het ingraven van een inbouwtrampoline doen we op volgende link uit de doeken.
Een goeie voorbereiding is al het halve werk. Je maakt het jezelf een pak gemakkelijker als je op voorhand de ideale positie voor de trampoline weet te kiezen. Een stevige ondergrond zoals dempend gras is uiteraard de basis voor een perfect opgezette trampoline. Een huis bouwen doe je toch ook op stevige fundamenten?
Niet voor niets worden de meeste trampolines op een grasvlak geplaatst. Zo heb je naast een goeie ondergrond ook meteen een veilige – want dempende – valzone. De beste oplossing blijft toch altijd een veiligheidsnet. Vermijd ook laaghangende takken, bloembakken, hekken of muurtjes die in de valzone komen.
Als we het daarnet al hadden over een stevige ondergrond kan je die stabiliteit nog verbeteren door een verankeringsset. In alle weerstomstandigheden blijft de trampoline zo bij de wildste sprongen netjes op zijn plaats staan. Geloof ons: wat je wil vermijden is dat het springvlak gaat schuiven als je net in de lucht hangt.
Heb je kleine kinderen? Denk dan zeker aan een opstapje om op de trampoline te geraken. Soms zijn zo’n trapjes inbegrepen, maar je kan die ook altijd apart aankopen. Het maakt het voor de kleinsten onder ons wat gemakkelijker om mee te springen zonder telkens te moeten klauteren.
Denk ook aan andere handige accessoires. Een goed voorbeeld is de schoenenzak: zo geef je duidelijk aan dat schoenen op de trampoline uit den boze zijn. Die schoenenzak zien hangen helpt je kinderen herinneren aan deze regel en daar zal je trampoline je dankbaar voor zijn.
Alles is af om naar hartenlust te springen, maar wat als er niet wordt gesprongen? De trampoline blijft vaak buitenstaan in weer en wind en hoewel onze trampolines weerbestendig zijn kan extra bescherming nooit kwaad. Een beschermhoes verlengt de levensduur van de veren en de valrand aanzienlijk. Gewoon doen !
We kunnen het niet genoeg herhalen: bevestig altijd een veiligheidsnet. Bij opbouwtrampolines is dat verplicht, maar ook inbouwtrampolines worden een pak veiliger met een net. Logisch als je weet dat een opbouwtrampoline al makkelijk een meter boven de grond uitkomt. Veiligheid voor alles !
De extra moeite die je een keer in alle details stopt haal je er zo uit door meer veiligheid en een langere levensduur van je trampoline. Met deze 7 eenvoudige stappen ben je klaar om je kroost urenlang en zonder zorgen te laten springen. Of zelf de sprong te wagen ...