BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

Trampoline veiligheid

Je hebt een pracht van een trampoline in de tuin staan en je kinderen zijn er helemaal weg van: zalig! Maar zelf gluur je toch om de paar minuten naar buiten om te zien of ze ongedeerd zijn? Met onze tips & tricks zorgen we dat ook jij zorgenvrij bent wanneer je kinderen de wildste sprongen maken.

TIP 1

Onze eerste tip is om alle gevaren rond de trampoline simpelweg te verwijderen. Zorg dat je trampoline op een stevige en dus stabiele ondergrond staat en vermijd obstakels zoals muurtjes of hekken. Ook laaghangende takken die dichterbij komen dan je zou denken snoei je beter tot een veilige marge.

TIP 2

In onze andere tips hebben we het al benadrukt, maar een inbouwtrampoline is veiliger dan een opbouwtrampoline om de eenvoudige reden dat je de hoogte van de trampoline al wegneemt bij een eventuele val. Geen rocket science dus maar het scheelt toch al gauw een kleine meter bij een val.

TIP 3

Na de eerste voorzichtige sprongen beginnen kinderen de grenzen op te zoeken van wat mogelijk is. Herkenbaar patroon? Dan weet je dat een veiligheidsnet geen overbodige luxe is. Bij opbouwtrampolines is dat verplicht maar ook inbouwtrampolines zijn een pak veiliger met zo’n veiligheidsnet. Dat kan je trouwens ook apart aankopen.

TIP 4

Zo’n trampoline krijgt duizenden sprongen te verduren van wisselende gewichten. Niet onlogisch dat die gaat schuiven. Simpele oplossing: koop een verankeringsset en weet zo dat je op je trampoline kan vertrouwen.

TIP 5

Het had even goed uit de mond van een pedagogisch begeleider kunnen komen, maar een trampolinereglement opstellen samen met je kinderen is een topidee. Inspiratie nodig? We zetten je op weg:

  • Ik spring niet als mama of papa niet in de buurt is
  • Ik spring op een droge trampoline
  • Ik spring alleen
  • Ik kruip niet onder de trampoline
  • Ik laat geen speelgoed rondslingeren op de trampoline
  • Ik laat de kat of de hond niet op de trampoline
  • Ik doe mijn horloge, ketting of andere spullen uit

Met deze vijf tips kijk je niet om de paar minuten over je schouder wanneer je kinderen zich uitleven op de trampoline. Een beetje extra moeite vooraf en duidelijke afspraken met zoon- of dochterlief en ook jij bent helemaal zorgenvrij!


Ook interessant

trampoline kopentrampoline kopen
trampoline garantietrampoline garantie
trampoline beschermentrampoline beschermen
trampoline spelletjestrampoline spelletjes
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie