TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Halloween decoratie maken

Begin oktober mag je er al mee beginnen: je huis versieren in halloweensfeer.  Zeker als je een halloweenfeest organiseert, mag het er wat akelig bijliggen allemaal. Knaloranje, pikzwart, of bloedrood: deze tinten kleuren Halloween.  Laat je inspiratie en ideeën de vrije loop als het op halloween versieringen aankomt.

Halloween decoratie
Niet alleen fladderende vleermuizen, verloren skeletten of kriebelende spinnen komen je plotseling opzoeken. Pas maar of je niet schrikt van de schedel die in de duisternis opduikt.

Vlaggenlijnen met lieve pompoentjes voor kinderfeestjes of eerder een bebloed exemplaar. Er zijn nog enkele must-do’s voor een geslaagd halloweenfeest: hang spinnenwebben op en plak bebloede voetafdrukken op de vloer, of handafdrukken op het vensterraam.

Kleurrijke vleermuisdecoratie

De muur verdient ook een versiering tijdens Halloween. Daar kunnen deze vleermuizen alvast voor zorgen en ze zijn nog eens simpel te maken ook.

Wat heb je nodig?

  • lege wc-rolletjes
  • verf
  • lijm
  • schaar
  • papier (indien mogelijk al in een motiefje

Hoe ga je te werk

Begin met alle wc-rolletjes te schilderen in je kleur naar keuze. Terwijl ze drogen kan je aan de slag met de vleugels. Tip, vouw je papier dubbel en teken vanuit de vouw de vleermuisvleugels, dan zijn ze zeker identiek. Knip de vleugels door midden, maak een inkeping in de wc-rol en steek de vleugels erdoorheen. Werk de rolletjes af met een mondje, tanden, ogen en horens.

Happende tissuedoos

Zorg dat je een verkoudheid hebt, of zet je moeder voor een droevige film, want jij hebt een lege tissuebox nodig om deze happende vriend te maken.

Verwijder de plastic rand die nog aan de opening van de doos kan hangen. Kies je basiskleur en schilder de doos er volledig in.

Kies een paar accentkleuren en versier de doos zoals je graag wil. Hoe gekker hoe beter! Neem een stukje karton en teken er tanden op. Indien nodig schilder je dit best nog wit. 

Daarna neem je een eiderdoos en knip je twee vormen uti,dit worden de oogbollen van je monster. Hier kan je meteen al de pupillen op tekenen.

Plak de ogen en tanden op de doos, vul hem aan met tissues en voila, klaar!

Grappige grafstenen

Wat heb je nodig?

  • enkele grote dozen karton
  • grijze en zwarte verf
  • krantenpapier en papier-maché lijm
  • schaar
  • zakjes zand

Hoe ga je te werk?

Snij de kartonnen doos volledig open zodat je een groot vlak hebt. Teken daarop de vorm van de grafsteen, knip hem uit en gebruik dit om een tweede deel te maken. Snij twee rechthoekige stroken karton af en maak een inkeping in de helft tot het midden van de strook. Schuif deze twee repen in elkaar zodat je een 'X' bekomt. Maak de voet van de grafsteen en plak de twee stukken grafsteen eraan. Zet de 'X' in het midden voor de stevigheid. Plak nu alles af met krantenpapier en papier-maché, laat drogen, schilder de steen in het grijs en breng letters aan hoe je zelf wil. 

 

Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie