Staking Bpost : houd rekening met mogelijke vertragingen. We doen ons best om je pakje zo snel mogelijk te versturen! 

BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Bestel nu en ontvang je pakket vòòr 6/12! Wacht niet langer!

Omwille van de drukte kunnen wij de levertermijn niet altijd garanderen. Wij doen ons uiterste best jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen

LAATSTE KANS! Krijg NU -20% op bijna ALLES bij aankoop vanaf €50
korting verrekend in de winkelwagen | actie geldig t.e.m. 22/10/23

Wanneer is het Halloween

Halloween 2023 - dinsdag 31 oktober
Dit jaar gaat halloween door op dinsdag, want de datum blijft altijd hetzelfde. Dat is 31 oktober. 

Het evenement is voornamelijk populair in scholen, waar de kinderen verkleed op de schoolbanken mogen plaatsnemen. 

Het ontstaan van Halloween
Voor het ontstaan van Halloween moeten we even de boot nemen, richting Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.  Halloween komt van Hallow-e’en, all Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen op 1 november.

Bij de Kelten was 1 november meteen de start van het nieuwe jaar, en ook het einde van het lange oogstwerk. Tijd om een dagje te rusten dus. Voor de geesten de dag dat ze een levend lichaam kunnen innemen. Vooral in de Verenigde Staten komt het feest in opmars toen Ieren en Schotten het land binnentrokken.

Pompoenen uithollen

Het symbool voor Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die als Jack-o’-lantern licht in de duisternis brengen. Die duiken vandaag in het straatbeeld op. Ook het interieur geraakt in de ban van Halloween. We hangen decoratie op en versieren het huis, gewoon om het wat gezelliger te maken tijdens de week van Allerheiligen.

Hapjes en spelletjes

Onlosmakelijk verbonden aan Halloween zijn de leuke hapjes en spelletjes die gespeeld worden. Zoals Trick-or-Treat, de gekende rondtocht waarbij kinderen in kostuum van deur tot deur gaan om snoepjes te verzamelen.
Wie echter wil thuisblijven voor halloween, kan zichzelf uitleven in het maken van allerlei hapjes. Wat denk je van bloederige vingerbroodjes, spinnenpizza's of modderpotjes met wormen.

Activiteiten

Massahysterie rond Halloween hangt er niet. Wel opvallend is dat er meer halloweenversiering opduikt en je aan leuke halloweenactiviteiten zoals een horrorwandeling kunt deelnemen. Of voor een halloweenfeestje, daar zijn we ook wel altijd voor te vinden. Het snoep ophalen tijdens het zogenaamd trick-or-treat is bij ons niet zo ingeburgerd, hoewel dat voor de kinderen toch wel een topper zou zijn. 

Conclusie

Halloween is een feest met traditie. Hoewel het voor ons als Belgen geen Sinterklaas of Kerstmis is, willen we er toch een fijn feest van maken met bijhorende versieringen en nu en dan een verkleedfeestje met de meest enge halloweenkostuums. In de Fun webshop vind je echt alles wat je nodig hebt.

Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie