BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Barbecueborstels

Een barbecue mag dan nog zo lekker en gezellig zijn, nadien de barbecue schoonmaken is zeker niet de gemakkelijkste opgave! Onderhoud is altijd belangrijk. Om een goed grillresultaat te blijven garanderen en een langere levensduur van je barbecue te verzekeren. Daarom vind je op deze pagina verschillende producten die daarbij kunnen helpen. Met kevlar handschoenen en een degelijke borstel zal dit klusje al veel vlotter geklaard worden. Je barbecue ziet er al snel als nieuw uit met een reinigingsborstel van barbecook dat 3 functies in 1 heeft! Bespaar jezelf dus heel wat schrob werk en een volledig pak schuursponsjes met deze gespecialiseerde borstels voor het reinigen van barbecues. 

Veel onderhoud voorkomen?

We geven een paar punten mee die je zeker kunnen helpen om je barbacue schoon te maken en schoon te houden:

Invetten voor het grillen

Het grillrooster van je barbecue vet je in met olie. Dit zal voorkomen dat gerechten aan het rooster blijven plakken en zal je veel tijd in schoonmaken besparen.

Indirecte grillmethode

De indirecte grillmethode zal je barbecue het best tegen vervuiling behouden, zeker met een houtskoolbarbecue. Zet een groot aluminium druipbakje in het midden op het houtskoolrooster. Daarboven leg je het gerecht op het grillrooster. Vetten en sappen lekken in het druipbakje en kunnen nadien gemakkelijk weggegooid worden.

Warm reinigen

Reinig je gas bbq of houtskool bbq wanneer deze warm is. Een warm grillrooster kun je veel sneller reinigen dan een koud rooster. Is het grillrooster afgekoeld? Zet de barbecue dan nog even aan om de resten te carboniseren en schoon te borstelen.

Goed borstelen

Gebruik een goede schoonmaakborstel om het grillrooster van alle vuiligheden te ontdoen. Gebruik zeker geen staalborstels, die zijn veel te hard en zullen het oppervlakte van het grillrooster beschadigen.

Maak gebruik van een afdekhoes

Een afdekhoes voor je barbecue beschermt je bbq tegen de grillen van de natuur. Kies een afdekhoes dat past bij het model van je barbecue om zo verkleuringen en krassen te voorkomen. Je verlengt zo de levensduur van je toestel. 

Barbecueborstels

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Barbecue Schoonmaakborstel + Trekkertje
  Barbecue Schoonmaakborstel + Trekkertje
  Bekijk
 2. Barbecue Spons
  Barbecue Spons
  Bekijk
 3. Borstel Barbecue 2 Zijden Metaal 15 cm
  Borstel Barbecue 2 Zijden Metaal 15 cm
  Bekijk
 4. Schuurspons Set 2 Stuks Voor Barbecue
  Schuurspons Set 2 Stuks Voor Barbecue
  Bekijk
Barbecueborstels

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie