Hieronder vind je de 10 meest gestelde vragen die wij krijgen over zwembaden.
Op elke vraag hebben wij een pasklaar antwoord voor je zodat je meteen aan de slag kan.
Het is zeer belangrijk om het watervolume te kennen. Op die manier zal je de onderhoudsproducten in de juiste doseringen kunnen toedienen. Het volume wordt uitgedrukt in m3 of in liter, waarbij 1 m3 gelijk staat aan 1000 liter.
Om het volume van je zwembad te berekenen moet je rekening houden met de vorm van het bad:
De chloorproducten van BSI zijn absoluut veilig. Uiteraard moet je steeds de normale doseringen respecteren. Chloor wordt ook in ons leidingwater gebruikt en dat water is perfect drinkbaar. De BSI chloorproducten zijn van de allerhoogste zuiverheid, getest en goedgekeurd door de overheid.
Je kan het chloorgebruik beperken door BSI Cristal Clear, BSI Micro Floc of BSI Floc Socks en BSI Oxy Pool & Spa te gebruiken. Het principe is dat je organische verontreinigingen met andere producten dan met chloor bestrijdt. Je moet ervoor zorgen dat het chloor zich kan ‘wijden’ aan zijn kerntaak: het vernietigen van algen en bacteriën.
Dan is de zuurtegraad in je zwembad te laag, dit betekent dat het water te zuur is. Verhoog de pH met pH Up tot tussen 7,0 en 7,6.
Wanneer je dit probleem hebt, dan is dit duidelijk terug te voeren tot een te lage alkaliniteit (buffering). Dit gaat over de totale hoeveelheid aan opgeloste mineralen. Dit probleem komt vaak voor bij het gebruik van regen- of grondwater. Je kan dit perfect oplossen met BSI Alkalinity Up. Dit product verhoogt de alkaliniteit waardoor de pH nadien veel stabieler blijft.
Dit betekent dat er een sterke concentratie van kalk in het water is. Regel de pH tussen 7,0 en 7,6. Meer dan waarschijnlijk zul je hiervoor pH Down voor nodig hebben. Behandel het water nadien met BSI Calc Free en laat de onzuiverheden goed uitvlokken met BSI Micro Floc of Floc Socks.
De ruwe randen kan je pas reinigen als het bad leeg is. Bij het opnieuw opvullen controleer je de hardheid en ga je BSI Calc Free toevoegen. Daarna voeg je chloor toe. Zo kan het chloor zich ‘wijden’ aan zijn kerntaak, namelijk het vernietigen van algen en bacteriën.
Geen gemakkelijke vraag! Je hebt te veel chloramines en een te laag gehalte aan vrij chloor. Je zal de volgende stappen moeten doorlopen:
Voor alles bestaat een oplossing, ook groen zwembadwater! Aan de hand van deze vier korte stappen tonen wij hoe je die groene drek het best kan bestrijden. Of zoals wij het noemen ... een schokbehandeling voor je water!
Tip: Als je een zandfilter hebt, kan je via de drainfunctie de groene smurrie op de bodem van je zwembad uit je zwembad pompen. Zo verlies je wel wat water, maar met een grote stofzuigermond gaat dit snel en ben je zeker dat de smurrie er voor eens en altijd uit is. Nog voordelen:
Je kan de volgende oplossing in vier stappen proberen:
Dit komt waarschijnlijk omdat je al enkele jaren hetzelfde water gebruikt. Door productresten wordt de pH-aanpassing belemmerd. Je vervangt best 1/3 van het water.