BLACK FRIDAY  100 toppers 100% terugbetaald | Wees snel want OP=OP! Bekijk snel de selectie ›

TIJDELIJK  GRATIS verzending op tuinmeubels, speelhuisjes & -torens en trampolines anders €50

Geniet nu van 15% korting op buitenspeelgoed* | Naar het buitenspeelgoed › *niet geldig op BERG, Salta en EXIT

Zwembad zomerklaar maken

Je zwembad zwemklaar of zomerklaar maken om er weer voluit van te genieten doe je in verschillende stappen. We overlopen ze hier:

1. Verwijder het afdekzeil

We raden een afdekzeil zeker aan. Op die manier zorg je ervoor dat groot vuil niet in het zwembad kan terechtkomen.

Verwijder het vuil op het afdekzeil. Dat kan bijvoorbeeld gedaan worden met een schepnet. Daarna maak je het afdekzeil los en maak je deze schoon met water. Laat de afdekking opdrogen en berg het vervolgens op.

2. Start de filterinstallatie

Welk type filterinstallatie je zal gebruiken hangt uiteraard van je eigen voorkeur af. Lees hier meer over zwembadfilters.

3. pH-waarde regelen

Bepaal eerst de pH (zuurtegraad). Dit kan je heel gemakkelijk doen met de BSI Test Strips of Test Kit. Zorg dat de pH tussen de 7,0 en 7,6 ligt.

▲ De pH verhogen doe je vlug met BSI pH Up

▼ De pH verlagen doe je met de BSI pH Down

4. Bepaal het vrije chloorgehalte

Het vrije chloorgehalte bepalen kun je doen met de BSI Test Strips. Chloor is noodzakelijk als ontsmettingsmiddel tegen bacteriën en om algen te doden. Dit gehalte moet tussen de 1 en 2 ppm liggen. Een lager gehalte heeft onvoldoende werking en een hoger gehalte kan oogirritatie en verbleken van textiel en haren veroorzaken.

5. Pas het vrije chloorgehalte aan

De 1e maal gebruik je BSI snelwerkend chloor granulaat. Je lost de korrels op in een gieter en giet de oplossing uit aan de ingang van de skimmer. Laat het water 1 uur circuleren en wacht zeker nog een goede 6 uur vooraleer het zwembad te gebruiken.

De volgende dag kan je BSI langwerkende chloortabletten van 200g gebruiken om gedurende een 2-tal weken het chloorgehalte op het ideale niveau te houden.

6. Pas waterstand aan

Moet je nog water toevoegen, dan doe je dat nu.

7. Verwarm zwembadwater

Je wil uiteraard gaan zwemmen in een zwembad met een aangename watertemperatuur. Het is mogelijk om het water te verwarmen met een warmtepomp of zonnecollectoren. Hier lees je meer hoe je je zwembad verwarmt.

Naargelang je uitverkoren optie zet je het systeem in gang.

8. Controle

In een laatste stap ga je nog eens alles controleren. Dit kan gaan van het controleren op eventuele lekkages of nagaan of de juiste doseringen gehanteerd worden.

Zo, nu ben je volledig klaar om ten volle van je zwembad te genieten!

Bezig met laden...
Betaal veilig en snel met via Mollie