Barbecue hapjes

Wij Belgen zijn bekend als lekkerbekken en laten dus geen gelegenheid onbenut om een barbecue met alles erop en eraan te organiseren. Wanneer je een goede barbecue van Fun hebt is het uiteraard de bedoeling dat je je kookkunsten zal tonen aan je gasten. Doe eerst al inspiratie op in één van de boeken van Peter De Clercq (wereldkampioen BBQ in 2003). Het receptenboek ‘BBQ, een feest’ bevat bijvoorbeeld meer dan 50 verfijnde en culinair hoogstaande gerechten.

Hieronder volgen een paar hapjes die voor inspiratie kunnen zorgen:


Bruschetta met broodjes

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 sneden brood
  • 3 volrijpe tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • Peper & zout

Bereidingswijze

De sneden brood grill je langs beide kanten boven hete houtskool. Met het gepelde teentje knoflook wrijf je licht langs het geroosterde brood en druppel je er wat olijfolie over.

Dompel de tomaten in kokend water en verfris. Je verwijdert het vel en de zaadjes, het vruchtvlees snij je in blokjes. Vermeng deze met olijfolie en gesneden basilicum en kruid af met peper en zout.

Verdeel dit nu over het gegrilde brood en werk af met enkele basilicumblaadjes.


Kruidenkaas gevulde champignons

Ingrediënten

Voor 12 hapjes:

  • 1 Boursin kruidenkaas
  • 1 pakje spekblokjes
  • 1 pakje geraspte mozarella
  • 1 doosje champignons
  • Peper & zout

Bereidingswijze

Neem een diepe kom en doe daar de Boursin, spekblokjes en een handvol geraspte mozarella in, meng vervolgens alles goed door elkaar. Afkruiden doe je met peper en zout. Uiteraard kun je de spekblokjes weglaten of kies je voor iets anders.

Nu maak je de champignons droog schoon en verwijder je het steeltje. Met een eetlepel ga je de kaasmengeling op het holle gedeelte van de champignons leggen. Leg alle champignons op een aluminium schaaltje. Dit schaaltje zal je direct boven de kolen plaatsen.

Bak de champignons en sluit de BBQ af met het deksel. Zo ontstaat een oveneffect en zal de kruidenkaas boven de champignons een mooie kleur krijgen.


Gegrilde asperges

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gr verse asperges, schoongemaakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper & zout

Bereidingswijze

Voor je begint zorg je dat je de barbecue goed heet laat worden. De asperges heb je schoongemaakt en nu ga je ze licht insmeren met olijfolie. Breng het op smaak met zout en peper.

Houd de asperges 2-3 minuten boven het heet vuur en laat ze gaar worden.

Je kan bij de asperges bijvoorbeeld een klein stukje rundvlees op een stokje eten. Het is wat jijzelf verkiest.


Gevulde aardappeltjes met zalm

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 st gelijke aardappelen
  • 4 of 8 sneetjes (naar gelang de grootte) gerookte zalm 
  • 1 st ui fijn gesnipperd 
  • 2 el gehakte bieslook 
  • 2 teentjes look
  • 8 el zure room
  • Peper & zout

Bereidingswijze

Eerst snij je de ongeschilde aardappelen doormidden en kruid je ze af met peper en zout. Besprenkel de aardappelen wat met olijfolie en grill ze in een aluminiumfolie op de barbecue.

Nu ga je de saus maken. Snij de look fijn en voeg deze bij de zure room. Voeg ook een beetje water toe en de bieslook die je hebt fijngehakt. Zorg dat je alles goed mengt.

Zijn de aardappelen gegrild? Mooi, haal ze uit de folie en leg in de aardappel een sneetje gerookte zalm. Afwerken doe je met de gesnipperde ui. Serveer de aardappel met de saus.


Ook dadels werken goed op de barbecue. Wikkel wat hesp of spek rond de dadels en steek dat op een stokje. Even op het barbecuerooster en ze zijn klaar om op te eten.

Kleine paprikaatjes of pepertjes kun je met roomkaas vullen en dienen ook prima als barbecuehapje. Gewoon groenten roosteren kan ook simpel op de barbecue en dit geeft zoveel meer smaak af.

Je kan ook gewoon minispiesjes maken met zowat alles wat je maar vindt.

Smakelijk!


Barbecue feest

Let's
party

Barbecue accessoires

Let's
party

Barbecue kopen

Let's
party

Houtskool barbecue opstarten

Let's
party

Betaal veilig makkelijk en snel

03-03-2021 22:13:16 Europe/Brussels +0100