Barbecue kopen

De juiste barbecue kiezen doe je niet zomaar. Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten: voor hoeveel mensen zal je koken? Hoe groot is je budget? Heb je al een voorkeur voor houtskool, gas of elektrisch?

Voor je een barbecue zal kopen is het dus nodig dat je weet welke kenmerken jouw ideale barbecue moet hebben. 


Houtskool barbecue

Wil je voor die authentieke smaak gaan? Dan is een houtskoolbarbecue perfect voor jou! Houtskoolbarbecues zijn de meest populaire en gebruikte barbecues en ze zien er ook mooi en leuk uit.

Het is belangrijk om bij een houtskoolbarbecue op tijd te beginnen met deze aan te steken. Het duurt namelijk even voor dit in orde is. Briketten laat je best een uurtje branden, gebruik je houtskool als brandstof? Dan moet de barbecue minimaal 30 minuten voorwarmen. Eenmaal opgewarmd, zal hij wel warmer worden dan andere barbecuetypes. Heb dus even geduld en je zal beloond worden met die typische rokerige smaak.

Koop houtskoolbarbecue


Gasbarbecue

Met een gasbarbecue kun je snel en gemakkelijk barbecueën. De afgelopen jaren is de gasbarbecue steeds populairder geworden. Het succes van dit type wordt verklaard door de snelheid. Een gasbarbecue is, in tegenstelling tot een houtskoolbarbecue, na een paar minuten klaar voor gebruik. Je hebt ook geen gedoe met aanmaakblokjes, houtskool en briketten. Sluit de gasfles aan en na het ontsteken kun je meteen beginnen met het bereiden van al je gerechten.

Omdat je met een gasbarbecue simpel de hoeveelheid gas en de temperatuur kan instellen, beslis jij dus zelf hoe snel het eten klaar is. Barbecueën op gas is bovendien goedkoper dan barbecueën op houtskool, briketten of elektriciteit.

Een gasbarbecue kun je perfect gebruiken op een balkon of veranda omdat er veel minder rookontwikkeling is dan met een houtskoolbarbecue.

Koop gasbarbecue


Elektrische barbecue

Wil je meteen aan de slag gaan? Dan kies je een elektrische barbecue. Een elektrische barbecue werkt op stroom en is snel klaar voor gebruik. Binnen enkele minuten is de barbecue op de gewenste temperatuur.

Met dit type is de temperatuur eenvoudig regelbaar waardoor je vlees, vis en groenten nooit te snel gaar zullen worden. Een elektrische barbecue is veilig en geschikt voor gebruik op je balkon of veranda. Hou er wel rekening mee dat je minder hoge temperaturen zal halen.

Koop elektrische barbecue


Barbecuemerken

We hebben duurzame merken zoals Weber, Barbecook, Boretti en Campingaz.

Bij Fun zit je dus goed voor de beste merken van de beste kwaliteit.


Weber

Met een houtskoolbarbecue van Weber heb je een kwalitatief en veilig toestel in handen. Ga voor comfortabel en lekker barbecueën en zorg voor onvergetelijke barbecuemomenten en grillplezier.

Koop houtskoolbarbecue Weber

Ook gasbarbecues van Weber hebben we in verschillende groottes en vormen. Kijk zeker eens rond en vind jouw ideale gasbarbecue.

Koop gasbarbecue Weber


Barbecook

Maak je barbecue eenvoudig, snel en veilig grillklaar met het kenmerkende krantenpapier-aanmaaksysteem van Barbecook. Ga met een houtskoolbarbecue van Barbecook voor het klassieke vuur, gloeiende houtskool en rokeriger aroma’s.

Koop houtskoolbarbecue Barbecook

Ben je op zoek naar een kwaliteitsvolle barbecue op gas? Kijk dan zeker naar de Cebu 2.1. Toch liever een uitgebreidere gasbarbecue van Barbecook met meer opties? Dan is de Siesta 612 iets voor jou.

Koop gasbarbecue Barbecook


Boretti

Bij Fun bieden we de Boretti Carbone aan. Deze heeft een zwenkhendel waarmee je eenvoudig het vlak waar de kolen opliggen naar beneden of boven kunt brengen. Zo kan je de temperatuur aanpassen aan het gerecht dat je bereidt. Na gebruik kan je eenvoudig de aslade onder de barbecue vandaan schuiven om deze te legen. Eenvoudig in gebruik met krachtige prestaties.

Koop Boretti Carbone

Met een Boretti gasbarbecue mag je uitstekende prestaties verwachten en kan je bovendien rekenen op een designvol ontwerp. Met een zijbrander kun je gemakkelijk sauzen opwarmen en met werkvlakken kun je ook de groentjes of andere voorbereiden aan de barbecue.

Koop gasbarbecue Boretti


Campingaz

 

 

Bij de gasbarbecues van Campingaz is aan alles gedacht. Denk aan elektronische ontsteking, ruime kookvlakken, moeiteloze vetopvang en warmhoudrekken.

Een barbecue van Campingaz kun je zonder al te veel moeite verplaatsen. Een kleine keuken, daar kun je je aan verwachten.

Koop gasbarbecue Campingaz


Barbecue tips & tricks

 1. Haal je vlees op tijd uit de koelkast zodat het tijd heeft om op kamertemperatuur te komen.
   
 2. Opdat de houten stokjes niet zouden verbranden week je ze minimaal 2 uur in koud water.
   
 3. Je moet de barbecue goed voorverwarmen. De barbecue is pas klaar voor gebruik wanneer het houtskool gloeit en niet meer brandt, het is dan grijs van kleur.
   
 4. Gebruik een hoes om je barbecue te beschermen tegen regen en wind. Hierdoor gaat hij langer mee.
   
 5. Smeer je vlees of vis regelmatig in met olie tijdens het barbecueën. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en voorkomt dat voedsel blijft plakken aan het rooster.

Barbecue onderhouden

Let's
party

Barbecue accessoires

Let's
party

Barbecue feest

Let's
party

Houtskool barbecue opstarten

Let's
party

Betaal veilig makkelijk en snel

03-03-2021 22:02:32 Europe/Brussels +0100